Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kragujevac
  • 07.03.2016. 15:00

Zaposleni Centra za strna žita i dalje nezadovoljni

Zaposleni Centra za strna žita upozoravaju na neisplatu 30 zarada radnicima, neuvezan staž i neoverene zdravstvene knjižice.

  • 147
  • 6
  • 0

Zaposleni u Centru za strna žita u Kragujevcu izrazili su danas svoje nezadovoljstvo zbog neispunjavanja obećanja koje su dobili od lokalne vlasti još pre godinu dana oko rešavanja statusa Centra i radnika kojima se duguje 30 zarada.

Osim neisplaćenih zarada, tim radnicima staž nije povezan ni staž pet godina, a zdravstvene knjižice nisu overene.

Mehanizacija rasprodata, zarađeno nije isplaćeno

U saopštenju je navedeno da su u poslednjih godinu dana radnici Centra primili samo polovinu jedne zarade, a kompletna mehanizacija je rasprodata u izvršenju po tužbama jednog broja zaposlenih koji su naučni radnici u Centru. "Šokirani smo izjavom gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića u hodniku Skupštine grada jer ne želi da nas primi uz saopštenje da je on nemoćan da ispuni obećano, jer ne može da utiče na Vladu i predsednika Vučića da donese sporni Zaključak", saopštili su zaposleni.

Vlada rešavanje problema prepustila gradu

Oni su dodali da se poslednjih meseci intenzivno u javnosti plasiraju informacije čelnika Šumadijskog upravnog okruga i gradonačelnika Kragujevca da će dugogodišnja agonija Centra za strna žita konačno da bude rešena kroz prenos osnivačkih prava sa Srbije na Grad i formiranje nove radne zone "Feniks" na lokaciji Centra. Osnivač Centra - Vlada Srbije prepustila je rešavanje problema gradu Kragujevcu

"Mesecima unazad smo strpljivo čekali obećani Zaključak Vlade Srbije o prenosu osnivačkih prava kako bi počela isplata zaostalih zarada zaposlenima, a tome u prilog je bilo i javno obećanje predsednika Vlade Aleksandra Vučića u Kragujevcu 15. februara", naveli su zaposleni. Oni su upitali da li je "Feniks" ponovo sagoreo pre nego što je i poleteo, a samim tim i nada 47 zaposlenih i njihovih porodica da će uspeti da obezbede golu egzistenciju.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Centar za strna žita Kragujevac Radomir Nikolić Aleksandar Vučić Mehanizacija Prenos osnivačkih prava Feniks

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)