Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Privatizacija PKB-a
  • 17.06.2015. 09:00

Veliki interes investitora za PKB

Za privatizaciju PKB-a vlada veliki interes domaćih i stranih investitora, a raspisivanje javnog poziva očekuje se u drugoj polovini godine.

Foto: depositphotos.com
  • 70
  • 3
  • 0

Poljoprivredno korporacija Beograd (PKB) interesantna je mnogim investitorima, kako onima iz Srbije i regiona, tako i onima iz Rusije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Gradonačelnik Grada Beograda, Siniša Mali, očekuje da bi javni poziv za potencijalne investitore mogao biti raspisan u drugoj polovini godine, a smatra da je, u odnosu na druge privatizacije, model koji će se ovde primeniti jako dobar jer gradsko građevinsko zemljište neće biti na prodaju. Predmet prodaje u ovom slučaju biće samo poljoprivredno zemljište te pripadajući objekti i stočni fond, što ne predstavlja stratešku delatnost grada.

Prema pisanju portala novosti.rs, Grad Beograd kao osnivač uz pomoć Agencije za privatizaciju tražiće da se zadrži kontinuitet delatnosti, dakle poljoprivredne proizvodnje. Kao osiguranje tražiće se i jake bankarske garancije, ali i brojni drugi mehanizmi koji će omogućiti nastavak kontinuirane proizvodnje.

Prema rečima gradonačelnika, cilj je zadržati proizvodnju jer ovo preduzeće ima veliki značaj kada je u pitanju snabdevanje tržišta mlekom i mlečnim proizvodima te mesnim sirovinama. Zato je važno da ovo preduzeće ostane poljoprivredni kombinat, gde će zemljište biti iskorišćeno u svrhu proizvodnje poljoprivrednih proizvoda.

Foto: depositphotos.com; photography33


Tagovi

PKB Siniša Mali Poljoprivredno zemljište Privatizacija Mleko Mesna sirovina Prodaja Stočni fond PKB Agencija za privatizaciju