Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 26.02.2022. 17:15

Subvencije po hektaru 8.000 dinara - za poljoprivrednike neprihvatljivo?

Ministar je ponudio još 4.000 dinara na postojeću subvenciju, koja bi bila uplaćena od 3. marta, ali smo mi rekli da je to za nas neprihvatljivo, a ostavićemo članstvu da odluči šta dalje da se radi, rekao je predsednik udruženja "Dolovački paori" Marko Bojtar.

Foto: Đorđe Simović
  • 5.040
  • 1.709
  • 0

Vlada Srbije donela je odluku da poljoprivrednicima duplira davanja po hektaru. Umesto 4.000 dinara po hektaru, sada će biti isplaćeno 8.000 dinara po, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, prenosi RTS.

"Vlada Srbije je donela odluku da poveća davanja za srpski agrar po hektaru, umesto 4.000 dinara po hektaru, sada će Vlada davati 8.000 dinara po hektaru ili ukupno više od 120 miliona evra davanja", izjavio je Nedimović.

Ministar je rekao da će sva sredstva biti isplaćena u prvih deset dana marta kako bi se nesmetano realizovala prolećna setva.

Poljoprivrednici ministarstvu: Ne treba nam jednokratna pomoć nego sistemsko rešenje

Međutim, kako prenosi Tanjug, predstavnici nekoliko udruženja poljoprivrednika iz Vojvodine nisu na sastanku u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom poljoprivrede prihvatili ovaj predlog. 

"Ministar je ponudio još 4.000 dinara na postojeću subvenciju, koja bi bila uplaćena od 3. marta, ali smo mi rekli da je to za nas neprihvatljivo, a ostavićemo članstvu da odluči šta dalje da se radi", rekao je predsednik udruženja "Dolovački paori" Marko Bojtar.

Podsećamo da poljoprivrednici pored subvencija od 200 evra po hektaru, zahtevaju i regulisanje cene mineralnog đubriva, ukidanje akciza na evro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, redovna i brza isplata subvencija, kako budućih, tako i zaostalih, regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.


Tagovi

Protest Marko Bojtar Subvencije po hektaru Vlada Srbije Dogovori Zahtevi poljoprivrednika


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u