Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skup povrtara
  • 12.02.2020. 11:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Novi Sad

Skup "Savremena proizvodnja povrća" na Novosadskom sajmu

Govoriće se o najnovijim sistemima u povrtarstvu, o beloj truleži i merama zaštite, izboru zemljišta, zatim o patogenima pasulja, boranije, cvekle i celera, tehnologiji razvoja krompira, kao i o đubrivima i sredstvima za zaštitu bilja u povrtarstvu.

Foto: Julijana El Omari
  • 86
  • 3
  • 0

Vojvođansko društvo povrtara, Odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i Novosadski sajam održaće naučno-stručni skup "Savremena proizvodnja povrća" u petak, 14. februara, u Velikoj sali Kongresnog centra „Master“ u zgradi novosadskog Sajma. 

Povrtari iz cele Srbije, proizvođači, udruženja, predstavnici zadruga, domaće i inostrane kompanije i renomirani stručnjaci iz te oblasti sastaće se sa ciljem da se unapredi povrtarska proizvodnja u Srbiji. Uz kongresni segment biće priređena i izložba povrća, navodi se na sajtu Novosadskog sajma.

Tokom dana biće organizovana dva bloka predavanja, na kojima će se govoriti o najnovijim sistemima u povrtarstvu, o beloj truleži i merama zaštite, izboru zemljišta i primeni biostimulatora, zatim o patogenima pasulja, boranije, cvekle i celera, tehnologiji razvoja krompira, kao i o đubrivima i sredstvima za zaštitu bilja u povrtarstvu.

O ovim temama govoriće stručnjaci iz tih oblasti, među kojima je i profesor doktor Žarko Ilin sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, departmana za ratarstvo i povrtarstvo.

Među počasnim izlagačima naći će se i ministar bez porfelja Milan Krkobabić koji će govoriti o projektu "500 zadruga u 500 sela" , a pokrajinski sekretar Vuk Radojević i v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara Mladen Petković govoriće o "Merama agrarne politike Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo".

Skup će svečano biti otvoren u petak 14. februara u 9:30h, a ulaz je besplatan.

Detaljan program predavanja možete pogledati u dokumentu ispod teksta.
 


Dokumenti


Tagovi

Povrtari Skup Savremena proizvodnja povrća Milan Krkobabić Vuk Radojević Žarko Ilin Povrće


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...