Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RZS
  • 14.12.2021. 10:00

RZS: Uporan rast cena na našem tržištu

Cene u poljoprivredi u oktobru, u odnosu na septembar 2021. godine, u proseku su povećane za 2,9 odsto. Najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: žita (6,1 odsto) i industrijsko bilje (4,3 odsto).

Foto: Depositphotoss/Sodel_Vladyslav
  • 280
  • 47
  • 0

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u oktobru 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020. godine, povećane su za 38,1 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: industrijsko bilje (54,8 odsto), žita (42,8 odsto) i stoka i živina (14,6 odsto), rezulatati su istraživanja Republičkog zavoda za statistiku.

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u oktobru, u odnosu na septembar 2021. godine, u proseku su povećane za 2,9 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: žita (6,1 odsto) i industrijsko bilje (4,3 odsto).

Cene hrane na svetskom nivou u novembru dostigle decenijski rekord

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-oktobar 2021. godine, u odnosu na isti period prošle, u proseku su povećane za 19,9 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u periodu januar-oktobar ove u odnosu na isti period 2020. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: industrijsko bilje (47,2 odsto), žita (26,6 odsto) i voće (54,5 odsto).


Tagovi

Rast cena Industrijsko bilje Žita Republički zavod za statistiku Istraživanje Oktobar


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u