Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prodaja zemljišta
  • 04.03.2020. 10:00

Rast cene zemljišta, prošle godine za hektar u Bačkoj Topoli izdvojeno 100.000 evra

Pri vrhu po prosečnoj ceni su i hektari u Severnobačkom okrugu od 9.650 evra, zatim u Zapadnobačkom i Sremskom okrugu. Gledano po jediničnoj ceni, nadležni objašnjavaju da je najviše izdvojeno 100.000 evra po hektaru u Gunarošu, opština Bačka Topola.

Foto: Julijana El Omari
  • 740
  • 23
  • 0

U trgovanju poljoprivrednim zemljištem najviša prosečna cena prošle godine, od 10,3 hiljade evra, ostvarena je u Južnobačkom okrugu, navodi se u izveštaju Republičkog geodetskog zavoda.

Kako zakon štiti one koji imaju pravo preče kupovine zemljišta

Pri vrhu po prosečnoj ceni su i hektari u Severnobačkom okrugu (9.650 evra), Zapadnobačkom (8.250 evra) i Sremskom okrugu (8.500 evra), prenosi dalje Tanjug. Gledano po jediničnoj ceni, nadležni objašnjavaju da je najviše izdvojeno 100.000 evra po hektaru u Gunarošu, opština Bačka Topola u severnobačkom okrugu.

Godišnji rast do sedam odsto

'Najjeftinija' zemlja mogla se kupiti u Južnoj i Istočnoj Srbiji, gde je hektar prosečno vredeo 2.750 evra, zatim u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji su bile nešto skuplje - 3.350 evra, dok je hektar u regionu Beograda koštao i do 4,2 hiljade evra.

U poslednje tri godine cena poljoprivrednog zemljišta u Srbiji beleži rast od oko pet do sedam odsto godišnje, navodi RGZ.

Kod kružnog toka u Preljini sve rasprodato

Inače, prema navodima B92, na trasi auto-puta i Moravskog koridora zemlja se prodaje 'kao alva', a zainteresovani su brojni strani investitori, ali i najpoznatiji domaći biznismeni. Najatraktivnija lokacija - u blizini kružnog toka u Preljini, već je skoro sve rasprodato.

Istraživanje: Koliko je isplativo kupovati plodne oranice?

Cena ove moravske zemlje iz dana u dan vrtoglavo raste, tako da je jedan ar još pre par godina dostizao cenu između 25.000 i 30.000 evra, a pretpostavlja se da će narednih godina cene biti još veće.

Na poljoprivrednom oglasniku Agrokluba, možete naći oglase za prodaju zemljišta u opštini Sremska Mitrovica, Alibunar, Čoka, Gornji Milanovac, Novi Sad i druge.


Tagovi

Poljoprivredna zemlja Plodne oranice Prodaja parcela Prodaja poljoprivrednog zemljišta


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!