Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 29.03.2023. 16:00

Najavljen protest poljoprivrednika širom Srbije - 5. april

Doneta je odluka da 5. aprila 2023. godine iznesemo svoje nezadovoljstvo protestima u više gradova i opština, blokadom puteva, najavili su iz NAPS-a.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 1.141
  • 197
  • 0

Nezavisne Asocijacije poljoprivrednika Srbije poslala je redakciji Agrokluba saopštenje u kom se navode odluke Upravnog odbora asocijacije sa nedavnog sastanka: 

"Prošla poljoprivredna godina bila je jedna od lošijih što se tiče prinosa za poljoprivredne proizvođače ratarskih kultura. Dolazi prolećna setva, a mi nemamo sredstava za finansiranje iste. Opterećeni smo dugovanjima, kreditima, a svoje poljoprivredne proizvode koje smo ostavili na čuvanju nismo u mogućnosti da prodamo, jer nema interesovanja na tržištu. 

Smatramo da Ministarstvo poljoprivrede treba više pažnje da obrati na poljoprivredna gazdinstva kojima je osnovna delatnost poljoprivreda i ostvari partnerski odnos sa poljoprivrednicima na terenu, čime će steći mnogo bolji uvid u poslovanje i probleme sa kojima se suočava poljoprivreda u Srbiji", napisali su.

"Među članicama NAP Srbije i poljoprivrednicima prisutno je veliko nezadovoljstvo, koje smo spremni da iskažemo na protestima. Doneta je odluka da 5. aprila 2023. godine iznesemo svoje nezadovoljstvo protestima u više gradova i opština, blokadom puteva", najavili su i to ukoliko Ministarstvo poljoprivrede u najkraćem roku ne odgovori na potrebe poljoprivrednika i time spreči dalju propast Srpskog seljaka.


Tagovi

Protest Blokada puteva Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u