Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 23.09.2019. 16:00

LEMKEN nudi lakšu automatizaciju s novim iQblue povezivanjem

LEMKEN je razvio iQblue connect, veoma svestran komplet za dodatnu ugradnju koji postojeću tehnologiju pretvara u pametne mašine. O čemu se zapravo radi?

Foto: LEMKEN
  • 362
  • 17
  • 0

Do sada je mogućnost korišćenja podataka s postojećih mehaničkih uređaja i njihovo unošenje u sisteme upravljanja poljoprivrednim gazdinstvom većini poljoprivrednika bila pusta želja. Takođe, tehnologija koja je dostupna na tržištu često je preskupa ili previše složena.

Zbog toga je LEMKEN razvio iQblue connect, veoma svestran komplet za dodatnu ugradnju koji postojeću tehnologiju pretvara u pametne mašine za moderne poljoprivredne procese. U kombinaciji sa sistemom Upravljanje traktorskim priključcima (TIM), uređaj omogućava automatizaciju brojnih funkcija mehaničkih uređaja i istovremeno integrisanje u digitalnu dokumentaciju.

Koristite iQblue na različitim priključcima

TIM znači da traktor obavlja radne funkcije koje pokreću mašinu. Operaterima je potreban samo jedan iQblue modul za povezivanje, koji se može koristiti na različitim priključcima. Modul je povezan na traktor preko ISOBUS interfejsa. Takođe sadrži GPS i mobilnu vezu za prenos podataka radi lakše komunikacije, na primer, sa sistemom upravljanja poljoprivrednim gazdinstvom. Podaci se prenose preko agrirutera, platforme proizvođača za razmenu podataka između mašina, poljoprivrednika, izvođača i softverskih aplikacija. U zavisnosti od upotrebe, senzorski komplet je trajno instaliran na mašini kako bi beležio potrebne podatke i prosleđivao ih u iQblue priključni modul. Na mašini nije potrebna dodatna oprema, jer se traktor koristi za kontrolu funkcije priključka.

dc
Operaterima je potreban samo jedan iQblue modul za povezivanje, koji se može koristiti na različitim priključcima (foto: LEMKEN)

Sa prvom dostupnom verzijom aplikacije, plug je opremljen senzorom za određivanje trenutne radne širine. Zatim iQblue connect izračunava ciljnu radnu širinu iz položaja GPS-a i šalje podatke traktoru da započne odgovarajuće podešavanje radne širine. Radna širina se zatim podešava hidrauličkim sistemom traktora. Kod polumontiranih kultivatora, radnu dubinu može da detektuje senzor. iQblue connect prima zadatu radnu dubinu iz karte koju omogućuje agroruter, upoređuje stvarne i zadate podatke i nakon toga šalje naredbu traktoru da podesi radnu dubinu.

U planu je razvoj i dodatnih aplikacija za niz različitih priključaka.

dv
Prikaz kako funkcioniše iQblue modul za povezivanje (foto: LEMKEN)

Poljoprivrednicima je potreban samo jedan iQblue modul za povezivanje, jer se ova mobilna jedinica može brzo i lako preneti sa jednog uređaja na drugi, bez potrebe za dodatnim alatom. Sistem se automatski prilagođava uređaju na koji je povezan u bilo kom trenutku.

LEMKEN zato nudi jednostavan, jeftin elektronski alat koji omogućava da se mehanički uređaji lakše automatizuju. 

Za više informacija obratite se kompaiji LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN IQblue connect ISOBUS Pametne mašine Moderna poljoprivreda Precizna poljoprivreda Senzori


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com