Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazna za stočara
  • 26.03.2023. 15:00

Krava u vazduh bacila i izgazila šetača psa - vlasnik goveda kažnjen

Poznato je da su goveda s mladom teladi zaštitnički nastrojena i nepredvidiva pa ih treba sprečiti u napadu na građane.

Foto: Depositphotos/Chalabala (ilustracija)
  • 241
  • 70
  • 0

Britanskom stočaru je izrečena novčana kazna od 3.500 funti (skoro 4.000 evra) nakon što je njegova krava bacila u vazduh i izgazila jednog šetača psa. 

Stiv Adams bio je na odmoru sa suprugom Džejn u Sidburiju, u blizini Devona u julu 2021. kada su otišli izvan mesta u šetnju sa psom. Hodali su poljskim putem uz kojega su na pašnjaku bile krave s teladi, piše farminguk.  

Došli su do električne ograde koja je delom ograđivala pašnjak. Prema njegovom navodu, tada ih je okružilo 20 goveda, neka s teladi. Jedna krava mu je prišla, spustila glavu i bacila ga u vazduh osam stopa (oko 2,5 metara). Tada ga je počela gaziti, sve dok ovaj, tada 61-godišnjak nije uspeo otpuzati. Za to je vreme pas pobegao, a žena je s plastičnim bacačem loptica udarala kravu kako bi je oterala, ali je bilo bezuspešno. 

Vlasnik krave, Beri Fovler iz Sidburija se nakon podignute tužbe izjasnio krivim za kršenje članka Zakona o zdravlju i bezbednosti na radu budući da nije smeo ostaviti kravu s teladi u polju kojim građani imaju pravo šetati i koje nije ograđeno čvrstom ogradom. 

Na sudu su pojasnili da je poznato da su goveda s mladom teladi zaštitnički nastrojena i nepredvidiva te mogu predstavljati opasnost za šetače, posebno one sa psima.


Tagovi

Krava napala Krava s teladi Zaštitnički nastrojena Čuva mlado Šetnja poljem Kazna


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sneg od jutros veje na Fruškoj gori. Iriški venac je zavejan, ali prohodan za sada. Naši čitaoci javljaju da su kolovozi mokri, pa je potreban dodatan oprez u saobraćaju. Temperature u Srbiji narednih dana će biti ispod proseka za ovo doba... Više [+]