Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljopivrede
  • 24.08.2016. 12:00

Indija zainteresovana za voće iz Srbije

S obzirom na rast životnog standarda stanovništva Indije ambasadorka Narinder Čohan ukazala je na potencijal tržišta i tražnju za proizvodima odgovarajućeg kvaliteta, poput jagodastog i bobičastog voća.

Foto: bigstockphoto.com, Rustle
  • 107
  • 3
  • 0

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović primio je juče ambasadorku Republike Indije u Beogradu Narinder Čohan. Na zvaničnom sastanku su razmotrene mogućnosti za unapređenje bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede.

Ističući buduće smernice i opredeljenje srpskog agrara ka izvozu proizvoda višeg stepena prerade, što će ujedno biti i pokretač razvoja prehrambene industrije, ministar Nedimović ukazao je na značaj zaokruženosti proizvodnog i tržišnog lanca i plasmana proizvoda visokog stepena kvaliteta na inostrana tržišta.

S tim u vezi indijskoj strani je upućen i upit o vrstama poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, za koje postoji tražnja na tržištu Indije s jedne strane, a proizvodni potencijal u Republici Srbiji sa druge strane. S obzirom na rast životnog standarda stanovništva Indije Narinder Čohan ukazala je na potencijal tržišta i tražnju za proizvodima odgovarajućeg kvaliteta, poput jagodastog i bobičastog voća.

U kontekstu postojećeg Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Indije o saradnji u oblasti poljoprivrede i srodnih sektora, dve strane su se složile da postoje značajni potencijali za unapređenje saradnje u vidu razmene iskustava praksi u oblasti poljoprivrednih nauka i tehnologija, zatim upoznavanja sa zahtevima tržišta, standardima kvaliteta i bezbednosti hrane, što će svakako privrednim subjektima obezbediti olakšice za plasman svojih proizvoda na tržište Indije i obratno.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović je izrazio zahvalnost Vladi i nadležnim institucijama Indije, za organizaciju seminara i obuka u oblasti poljoprivrede, namenjenih kandidatima iz Republike Srbije.

Foto: bigstockphoto.com, Rustle


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Ministarstvo Poljoprivreda Srbija Indija Bobičasto voće Jagodičasto voće Izvoz

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u