Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz meda
  • 29.12.2016. 12:00

Med-prom izvezao 2.000 kg meda u Kuvajt

Radi se o 200.000 komada malog ugostiteljskog pakovanja od 10 grama u folijama. U pregovorima su za izvoz i s firmama iz Turske i Saudijske Arabije.

Foto: Pixabay/hansbenn
  • 2.722
  • 124
  • 0

Cazinska firma Med-prom koja se bavi proizvodnjom meda i pčelinjih proizvoda i jedina u BiH ima certifikat za izvoz meda u neograničenim količinama, izvezla je prve količine meda za Kuvajt, a trenutno je u pregovorima sa firmama iz Turske i Saudijske Arabije za izvoz ogromnih količina meda. Riječ je o 2.000 kilograma meda u ugostiteljskom pakovanju.

"Prije nekoliko mjeseci kontaktirao nas je neki čovjek iz Kuvajta koji godinama dolazi na Sarajevo Business Forum. Nakon što je pronašao naš med, nazvao nas je i odnio nekoliko uzoraka na ispitivanje. Med mu se nakon provjera jako svidio i dogovorili smo saradnju. Pod njihovim smo logom napravili određene količine meda i isporučili za Kuvajt, a radi se o 200.000 komada malog ugostiteljskog pakovanja od 10 grama u folijama za hotele, restorane, domove, itd.", kazao je za Klix.ba Nermin Bašić, direktor firme.

U fazi su pregovora sa Turskom za izvoz ogromne količine meda, kao i sa Saudijskom Arabijom. Ako to uspiju dogovoriti, kaže, onda bi mogli otkupiti cjelokupan med sa prostora cijele BiH i izvoziti ga, a time bi pomogli i našim pčelarima kada je riječ o prodaji meda.

Foto: Pixabay/hansbenn


Tagovi

Med prom Cazin Izvoz Kuvajt


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.