Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lamborghini
  • 09.10.2022. 18:00

Lamborghini svake godine proizvede 430 kilograma meda

Još 2016. godine u Lamborghini parku su postavili pčelinjak sa 600.000 pčela. Nisu jedini u Volkswagen grupi.

Foto: Facebook/Lamborghini
  • 222
  • 60
  • 0

Kompanija Lamborghini je najpoznatija po svojim luksuznim automobilima, ali, manje je poznato da imaju proizvodnju meda kojeg ne prodaju.

U svom saopštenju za javnost u kojem govori o svemu što radi kako bi poslovanje učinio održivijim, italijanski proizvođač se pohvalio pčelinjakom i proizvodnjom meda. Još 2016. godine u Lamborghini parku su postavili pčelinjak sa 600.000 pčela. Svake godine proizvedu 430 kg meda kojeg poklanjaju za Božić svojim zaposlenima.

Kao deo održivog poslovanja, ovaj brend je postavio fotonaponsku elektranu u "Sant'Agata Bolognese", najveću u italijanskoj regiji Emilia Romanja. Njenim korišćenjem su od 2010. uštedeli više od 2.000 tona CO2.

Pčelinjaci proizvođača automobila

Kada je reč o pčelarenju, nije Lamborghini jedini u Volkswagen grupi. Porsche je na početku imao pčelinjak s otprilike 1,5 miliona pčela. U prvoj godini su proizveli oko 400 kg meda pod nazivom "Turbienchen honey" koji je rasprodat u roku nekoliko dana. To ih je navelo da se prošire na tri miliona pčela i sada proizvode oko 1.000 kg svake godine.

Bently, koji je takođe deo Volkswagen grupe, proizvodi med u Velikoj Britaniji.

U ovoj zemlji i Rolls-Royce drži pčele, njih 300.000, a prošle su godine u njihovom sedištu u Gudvudu, u Zapadnom Suseksu, gde se nalazi i pčelinjak, volontirali zaposleni. U kompaniji ističu da njihove pčele stvaraju med kojeg opisuju "Rolls-Royce od meda". Količine su im ipak znatno manje nego što proizvodi Porsche.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Lamborghini Med Pčelarstvo Pčele Volkswagen grupa


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sneg od jutros veje na Fruškoj gori. Iriški venac je zavejan, ali prohodan za sada. Naši čitaoci javljaju da su kolovozi mokri, pa je potreban dodatan oprez u saobraćaju. Temperature u Srbiji narednih dana će biti ispod proseka za ovo doba... Više [+]