Prije više od 30 godina miris prevrta me budio uz pijetle u studenoj sobi na selu. Nije se bio problem ustati u zimsko jutro jer uz naloženu peć se grijala naša odjeća, a na stolu su nas čekale prevrte i čaj koje je pripremila moja vrijedna baka prije nego što je stavila da se pogača peče ispod sača.
Maja Celing Celić
prije 6 godina
Joj da, samo slano... Ne volim ovakvu klopu na slatko. Moje dijete jede burek sa sirom i umače u šećer, a meni meni zubi ispadaju od muke ;-)
Vedran Stapić
prije 6 godina
Mi ih smo najviše skloni jesti slane s kajmakom / pavlakom / kiselim vrhnjem / semtanom #kakovećtkokaže
Adriana Rajič
prije 6 godina
Prevrte se isto prže u dubokoj masti,a moji ih obožavaju posuti sa šećerom. Meni su najdraže ovako suhe slane ili namazane domaćim džemom od šljiva.
Maja Celing Celić
prije 6 godina
Haha! Langošice su veće i uglavnom su slane, a poderane gaće možeš i sa šećerom.
Vedran Stapić
prije 6 godina
Ja sam mislio da je to isto ... 'langošice' i 'poderane gaće' ... samo da je nacionalnost kuharice napravila pomutnju u nomenklaturi. Godinama živim Više [+]
Maja Celing Celić
prije 6 godina
Tijesto za poderane gaće je mekše od onog za kruh zbog čega su one šupljikavije. I prži se u dubokom ulju/masti. Ovo bi više bilo slično langošicama Više [+]
Vedran Stapić
prije 6 godina
@Maja Celing-Celić to zna sigurno
Adriana Rajič
prije 6 godina
Moguće je. Prave se od tijesta za kruh.
Vedran Stapić
prije 6 godina
Jesu to 'poderane gaće'?