Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Sweet

Sweet je dostignuće GEAPOWER tehnologije u skladu s prirodom, a odlikuje ga odlična kompatibilnost sa svim sredstvima za zaštitu bilja. Sweet je formuliran na način da putem biološki aktivnih spojeva poboljšava sam proces cvatnje i formuliranje plodova i na kraju ubrzava dozrijevanje plodova i povećava njihov kvalitet. Plodovi su ujednačeni i imaju intenzivniju boju. Sastojci u Sweet-u utječu na povećanje šećera u plodu, a zahvaljujući specijalnim nutrijentima poboljšava se sama konzistencija ploda pa se omogućava duži rok skladištenja i čuvanja plodova.

Prednost Sweeta proizlazi iz činjenice da je to proizvod proizveden po standardima Geapower tehnologije - inovativnog procesa koji na najbolji način iz kvalitetnih prirodnih sirovina stvara potpuno iskoristiva biljna hranjiva.

Što je u Sweetu?

  • Polisaharidi - složeni šećeri, ugljikohidrati veće molekularne mase i složenije građe, koji se sastoje od velikog broja monosaharida povezanih glikozidnom vezom. Strukturni polisaharidi daju mehaničku stabilnost ćelijama i organizmu. Zapravo, polisaharidi služe kao baza za potporu strukture ćelije pa su samim time bitan faktor u rastu i razvoju biljke.
  • Makro i mikroelementi - neophodni za odvijanje metaboličkih procesa. Sweet sadrži kalcij i magnezij zajedno s elementima borom i cinkom. Između ostalog, ovi elementi čine dio enzima koji su nositelji električki nabijenih molekula koje sudjeluju u izgradnji ćelija. U drugim slučajevima sudjeluju u složenim metaboličkim procesima. Kombinacija ovih funkcija je važna za rast i razvoj biljke.

Kako Sweet utječe na cvatnju i dozrijevanje plodova?

Polisaharidi i hranjivi elementi stimuliraju aktivnost enzima koji su direktno povezani s procesima cvatnje i dozrijevanja plodova. Kao rezultat tih procesa, plodovi su snažniji i vizualno ujednačeniji, dok im je boja intenzivnija. Redovno korištenje Sweeta utječe na povećanu akumulaciju karotenoida i flavonoida koji utječu na bolje dozrijevanje i kvalitet plodova. Utječe na povećanje sadržaja šećera u plodovima

Magnezij je važan čimbenik enzimatskih procesa, dok bor sudjeluje u procesima transporta šećera kroz membranu ćelije. Cink je co-faktor značajan za ostale procese. Zajedno, ovi elementi stimuliraju fiziološke procese u biljci koji utječu na povećanje sadržaja šećera u plodu. Poboljšava konzistenciju plodova i osigurava duži vijek trajanja

Kalcij i magnezij sprječavaju pojavu nekih fizioloških bolesti, dok bor utječe na povećanje suhe tvari u plodovima pa su oni čvršće konzistencije i zadržavaju svježinu kroz dulji period čuvanja.

GEAPOWER tehnologija u SWEETU osigurava:

  • ujednačenu cvatnju i sazrijevanje plodova
  • podizanje razine šećera u plodovima
  • bolju konzistenciju i dulji vijek trajanja plodova

Rezultati Sweet-a u pokusima

Korištenjem Sweet-a u plasteničkoj proizvodnji ljiljana u Italiji, pokazalo je da je boja cvijeta 20 puta intenzivnija i da je cvijet veći u prosjeku za 7 cm od netretiranog.

Zašto odabrati Sweet?

  • na prirodan način pojačava boju plodova
  • utječe na podizanje sadržaja šećera
  • utječe na bolju konzistenciju plodova i njihov dulji vijek trajanja
  • siguran, prirodan proizvod, jednostavan za upotrebu i potpune usvojivosti
  • standardi Geapower tehnologije su zaštićeni patent firme Valagro kako bi krajnji rezultati bili najbolji i u skladu s prirodom

Upute za primjenu:

KULTURA

VRIJEME PRIMJENE

DOZA

Jabuka i kruška

Kada plod počinje mijenjati boju / 20 dana prije početka berbe.

3 l/ha

Koštićavo voće

Kada plod počinje mijenjati boju / 10-15 dana prije početka berbe.

3 l/ha

Limun

U vrijeme formiranja ploda. U vrijeme razvoja i dozrijevanja ploda.

2-3 l/ha, odnosno 3-3,5 l/ha

Vinske i stolne sorte vinove loze

Kada bobice počnu mijenjati boju 20 dana prije početka berbe.

2-3 l/ha

Industrijski paradajz

Kada plod počne mijenjati boju.

2-3 l/ha

Paradajz, paprika, patlidžan

7-10 dana prije svakog branja.

2-3 l/ha

Cvijeće

Pred otvaranje pupa svakih 7-10 dana.

200-400 ml/100 l vode

Dinja i lubenica

Od početka razvoja ploda, svakih 10-15 dana.

2,5-3 l/ha

Jagode

Svakih 8-10 dana kada plod počinje poprimati svjetliju boju.

2,5-3 l/ha

Šećerna repa

U fazi intenzivnog rasta korijena.

2,5 l/ha