Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu
  • 25.07.2018. 10:00

Za objekte za proizvodnju i preradu mleka od Pokrajine 15 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu za dodelu bespovretnog novca za finansiranje objekata za proizvodnju i preradu mleka, a za tu namenu je iz budžeta AP Vojvodine izdvojeno 15 miliona dinara. Konkurs je otvoren do 1. septembra 2018. godine.

Foto: Flickr / Daniel Farrell
  • 201
  • 9
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu podsticaja za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i za uvođenje EU standarda u objekte u kojima se proizvodi i prerađuje mleko na teritoriji AP Vojvodine, u 2018. godini. Cilj konkursa je poboljšanje kvaliteta mleka, povećanje stočnog fonda, uposlenost članova domaćinstava koja se bave stočarskom proizvodnjom, proširenje asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu.

Sufinasirano do 70% prihvatljivih troškova investicije

Za tu namenu će iz pokrajinskog budžeta biti izdvojeno 15 miliona dinara, a bespovratni novac za podršku investicija po tom Konkursu utvrđuje se u iznosu do 70% od ukupnih prihvatljivih troškova investicije, dok će poljoprivrednicima čija se delatnost odvija na područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, poljoprivrednicima mlađim od 40 godina i ženama nositeljkama gazdinstava biti pokriveno do 80% ukupnih prihvatljivih troškova ulaganja. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 2 miliona dinara, dok minimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi iznosi 100.000 dinara, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 200.000 dinara.

Za koje namene će biti izdvojen novac?

Kako je definisano tekstom Konkursa sufinansiraće se sledeće investicije:

  • Adaptacija objekta za preradu mleka i proizvodnju mlečnih proizvoda;
  • Nabavka nove opreme za uzorkovanje, prijem, preradu, punjenje i pakovanje mleka i proizvoda od mleka;
  • Nabavka nove laboratorijske opreme (bez staklenog pribora) za internu upotrebu, kao deo prerađivačkog pogona.

Ko ima pravo učešća na konkursu?

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu i
to:

  • fizičko lice - nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva; preduzetnik nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
  • pravno lice - privredno društvo;
  • zadruga.

Prijave dostaviti poštom ili lično na pisarnici Pokrajinske vlade

Koknkurs je otvoren do 1. septembra 2018, a svi zaiteresovani prijave sa svom neophodnom dokumentacijom treba da dostave poštom na adresu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom: Za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i za uvođenje EU standarda u objekte u kojima se vrši proizvodnja i prerada mleka u APV u 2018. godini ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Dodatne informacije o Konkursu mogu se dobiti putem telefona 021/4881-852, u vremenu od 10 do 12 časova a detalje o uslovima konkursa i svoj potrebnoj dokumentaciji pročitajte i u prilogu ispod ovog članka. 
 


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs 2018 Pokrajinski sekretarijat Poljoprivreda Vojvodina Mleko Krave Prerada


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.