Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Sekretarijata za poljoprivredu
  • 15.03.2017. 08:00

Od APV 80 miliona za gajenje u plastenicima

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme za gajenje u zaštićenom prostoru. Za tu namenu iz pokrajinskog budžeta biće izdvojeno 80 miliona dinara, a APV subvencioniše 60% troškova investicije.

Foto: Trace Ramsey / Flickr
  • 2.000
  • 98
  • 0

Pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je Konkurs za dodelu novca za nabavku konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru. Cilj tog konkursa je veće korišćenje zemljišnih površina u Vojvodini. Pravo da konkurišu imaju poljoprivrednici i preduzetnici čija su gazdinstva i parcele koje koriste upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u aktivnom su statusu i nalaze se u opštinama i gradovima na teritoriji Pokrajine.

Pokrajina sufinansira 60% troškova investicije

Prema pravilima konkursa, bespovratna sredstva u iznosu od 80 miliona dinara namenjena su za sufinansiranje investicija za kupovinu konstrukcija za objekte zaštićenog prostora, višegodišnjih, višeslojnih folija za pokrivanje objekata zaštićenog prostora, folija za senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje objekta, sistema za navodnjavanje "kap po kap", instrumenata za merenje nivoa CO2, temperature supstrata i vazduha, kao i vlage i sistema za zagrevanje. Pokrajinski sekretarijat pokriva 60% troškova.

Maksimalni iznos 1,8 miliona dinara po prijavi

Maksimalni iznos novca koji dodeljuje Pokrajina za nabavku opreme za biljnu proizvodnju u zatvorenom prostoru ne sme biti veći od 1.200.000 dinara, dok s druge strane najviši iznos novca za nabavku sistema za zagrevanje ne može biti veći od 600.000 dinara po prijavi. Dakle, ukupan iznos subvencije po jednoj prijavi može biti najviše 1.800.000 dinara.

Uz prijavu potrebno dostaviti i dokaze o kupovini opreme

Tekstom konkursa definisano je da se tokom razmatranja podnetih prijava neće priznavati investicije i kupljena oprema pre 1. januara 2017. godine. Za to mora postojati dokaz u vidu računa sa specifikacijom opreme, otpremnica, izvoda iz banke, garantnih listova, carinskih deklaracija, ako se radi o opremi iz uvoza.

Konkurs otvoren do 31. maja

Konkurs je otvoren do utroška opredeljenog novca, a najkasnije do kraja maja 2017. godine. Svi zaintreresovani prijave s neophodnom dokumentacijom mogu da pošalju poštom ili da donesu lično na pisarnicu pokrajinske Vlade u Novom Sadu sa naznakom: "Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini".

Foto: Trace Ramsey / Flickr


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Pokrajinski sekretarijat Poljoprivreda Plastenici Proizvodnja u zaštićenom prostoru Sistemi za grejanje Sistemi kap po kap Vojvodina


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.