Pretraga tekstova
Isplaćene su premija za zaštitu zdravlja biljaka, podrška vođenju i održavanju RPG-a
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS danas je isplatilo 481.603,27 KM za poticaje za razvoj poljoprivrede i sela.
"Isplaćene su premija za zaštitu zdravlja biljaka, podrška vođenju i održavanju RPG-a, vanredne potrebe i pomoći, te podrška prenosu znanja i vještina", saopćeno je iz resrnog ministarstva.
Dodaju kako će o narednoj uplati javnost biti blagovremeno obaviještena.
Ove poticaje korisnici ostavruju u okviru sistemskih i ostalih mjera podrške. Ministar poljoprivrede RS Boris Pašalić nedavno je kazao kako je u ovom bh. etnitetu povećana poljoprivredna proizvodnja jer je Vlada RS motivisala poljoprivrednike ukupnim izdvajanjima u ovoj godini od 105 mil KM.
"Ove godine agrarni budžet iznosi 75 miliona KM, ali smo iz Kompenzacionog fonda izdvojili dodatnih 30 mil KM, što je izuzetno značajno", rekao je Pašalić.
Tagovi
Poticaji Poljoprivreda Isplata premija Zaštita zdravlja biljaka Boris Pašalić Poljoprivredna proizvodnja
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.