Pretraga tekstova
Kako stoji u obavještenju na stranicama Vlade ZDK, "Eko Tvrtkovac" obavlja uslužnu djelatnost proizvodnje prirodnih sokova od voća koje je uzgajano na parcelama poljoprivrednih proizvođača.
Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je Opštoj poljoprivredno-proizvodno-prometno-uslužnoj zadruzi "Eko Tvrtkovac" Zenica sredstva u iznosu od 10.000 KM za implementaciju projekta "Proizvodnja prirodnog soka od voća i povrća".
Iako programom utroška sredstava za poticaje u poljoprivredi za 2018. godinu nije bila predviđena ova podrška, Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK ocijenilo je da je projekt od značaja za razvoj poljoprivrede na području ZDK. Kako stoji u obavještenju na stranicama Vlade ZDK, "Eko Tvrtkovac" obavlja uslužnu djelatnost proizvodnje prirodnih sokova od voća koje je uzgajano na parcelama poljoprivrednih proizvođača.
Proizvodna linija za čiju nabavku su odobrena sredstva je kapaciteta 50 litara na sat.
Tagovi
Proizvodnja soka Eko Tvrtkovac Poticaj Projekt Voće Povrće
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.