Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 28.12.2021. 12:00

Novih 100 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je trinaesti Natječaj za provedbu podmjere 5.2.

Foto: Goran Gazdek
  • 3.674
  • 241
  • 2

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 13. Natječaj za provedbu podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima" tipa operacije 5.2.1 "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala".

"Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 100 milijuna kuna, a intenzitet javne potpore je 100 posto", navode iz Agencije.

Detaljnije informacije pronađite ovdje.

Kako pojašnjavaju, svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca 2020. godine kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 12:00 sati 28. siječnja do 12:00 sati 28. ožujka 2022. godine, napominju iz APPRRR-a.

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je, pak, da je na već provedenim natječajima za istu svrhu pristigla 171 prijava i zatražena vrijednost potpore veća od 76 milijuna kuna.

Do sada je izdano više od 50 odluka o dodjeli potpore te započeto s isplatama sredstava, pri čemu je, kažu, primjetan porast projekata koji uključuju obnovu gospodarskih objekata.  

"Natječaje za financiranje obnove poljoprivrednih potencijala objavljivat ćemo dokle god će biti interesa i potrebe poljoprivrednika za takvim tipom potpore", naglašavaju iz Ministarstva. 


Tagovi

APPRRR Natječaj Obnova Potres 5.2.1. Mjera 5


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰