Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratne potpore
  • 01.09.2020. 10:35
  • Osječko-baranjska, Osijek

Imate OPG koji pruža uslugu smještaja? Javite se za bespovratne potpore

Upravni odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije objavio je javni poziv za dodjelu potpora OPG-ovima koja pružaju uslugu smještaja. Osigurano je 1,7 milijuna kuna.

Foto: Depositphotos/xbrchx
  • 322
  • 248
  • 0

Radi ublažavanja posljedica u poslovanju zbog korona krize, Upravni odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije objavio je javni poziv za dodjelu potpora obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju uslugu smještaja na području Županije. Riječ je o bespovratnim potporama ukupne vrijednosti 1,7 milijun kuna. 

Poziv je otvoren do 18. rujna 2020. godine, odnosno do utroška osiguranih sredstava u proračunu.

Kako pojašnjavaju, korisnici ove potpore mogu biti OPG-ovi koji pružaju uslugu smještaja. Podnositelj zahtjeva mora biti registriran za navedenu djelatnost, objekt u kojem se pruža usluga mora biti na području ove županije, a podnositelj zahtjeva je zabilježio pad prihoda više od 30 posto u lipnju 2020. u odnosu na lipanj 2019. godine.

Pravo na podnošenje prijave za dodjelu potpore nemaju oni koji su blokirani, odnosno u stečaju, u postupku predstečajne nagodbe i(li) likvidacije te koji imaju dug prema Republici Hrvatskoj ili Županiji.

Prijave i obrasci mogu se preuzeti ovdje

"Financijska potpora za pojedino obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo može iznositi najviše do 5.000 kuna po smještajnom kapacitetu (krevetu), a naglašavam da je riječ o bespovratnim sredstvima. Pristigle prijave razmatrat će stručno Povjerenstvo imenovano za taj Javni poziv, na čiji prijedlog odluku o dodjeli potpore donosi župan Ivan Anušić", pojasnila je Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjel za turizam, kulturu i sport.

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se osobno ili poštom na adresu: Upravni odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije, putem Pisarnice, Osijek, Županijska 4.


Tagovi

Potpore Korona kriza OPG-ovi Osječko-baranjska županija Tatjana Roth


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.