Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hercegbosanska županija
  • 30.08.2017. 09:00

710.000 KM za potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

Potpore iz ovog programa ostvaruju fizičke i pravne osobe koje ispunjavaju propisane uvjete.

Foto: Pixabay/byrev
  • 2.291
  • 113
  • 0

Vlada Hercegbosanske županije usvojila je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih prijenosa "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2017. godinu u iznosu od 710.000 KM koju je predložio resorni ministar Ivica Brešić.

Ovim programom utvrđuju se vrste, visina, kriteriji i način ostvarivanja novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Proračuna Hercegbosanske županije za tekuću godinu. Svrha programa je nastaviti započete i ostvariti nove procese u poljoprivrednom sektoru.

Potpore ostvaruju fizičke i pravne osobe

Potpore iz ovog programa ostvaruju fizičke i pravne osobe koje ispunjavaju uvjete propisane ovim programom sa prebivalištem, odnosno sjedištem na području Hercegbosanske županije i koji obavljaju poljoprivrednu djelatnost na području Hercegbosanske županije.

Tako će potpore biti dodijeljen poljoprivrednim obrtima u sustavu otkupa kravljeg mlijeka, za proizvodnju ovčjeg mlijeka u sustavu otkupa. Također, tu su potpore za proizvodnju malina i kupina te za podizanje nasada jagodičastog i bobičastog voća, ali i podizanje nasada lješnjaka. Potpora se odnosi i na subvencioniranje kamata na investicijske kredite u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnju, ali i za nabavku visokokvalitetnih raspolodnih jarčeva i ostale potpore.

U Proračunu Hercegbosanske županije za 2017. godinu planirana su sredstva u iznosu od 1.000.000 KM za poticaje u poljoprivredi, a ovom Odlukom utvrđen je utrošak spomenutog iznosa, dok će se Utrošak preostalog iznosa regulirat posebnom Odlukom Vlade.

Detaljan program potražite ispod članka.

Foto: Pixabay/byrev


Dokumenti


Tagovi

Hercegbosanska županija Potpore Potpore u poljoprivredi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]