AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » 710.000 KM za potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

710.000 KM za potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

Hercegbosanska županija

710.000 KM za potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

Datum: 30.08.2017. 09:00

Kategorija:

Financiranje

Potpore iz ovog programa ostvaruju fizičke i pravne osobe koje ispunjavaju propisane uvjete.

Vlada Hercegbosanske županije usvojila je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih prijenosa "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2017. godinu u iznosu od 710.000 KM koju je predložio resorni ministar Ivica Brešić.

Ovim programom utvrđuju se vrste, visina, kriteriji i način ostvarivanja novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Proračuna Hercegbosanske županije za tekuću godinu. Svrha programa je nastaviti započete i ostvariti nove procese u poljoprivrednom sektoru.

Potpore ostvaruju fizičke i pravne osobe

Potpore iz ovog programa ostvaruju fizičke i pravne osobe koje ispunjavaju uvjete propisane ovim programom sa prebivalištem, odnosno sjedištem na području Hercegbosanske županije i koji obavljaju poljoprivrednu djelatnost na području Hercegbosanske županije.

Tako će potpore biti dodijeljen poljoprivrednim obrtima u sustavu otkupa kravljeg mlijeka, za proizvodnju ovčjeg mlijeka u sustavu otkupa. Također, tu su potpore za proizvodnju malina i kupina te za podizanje nasada jagodičastog i bobičastog voća, ali i podizanje nasada lješnjaka. Potpora se odnosi i na subvencioniranje kamata na investicijske kredite u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnju, ali i za nabavku visokokvalitetnih raspolodnih jarčeva i ostale potpore.

U Proračunu Hercegbosanske županije za 2017. godinu planirana su sredstva u iznosu od 1.000.000 KM za poticaje u poljoprivredi, a ovom Odlukom utvrđen je utrošak spomenutog iznosa, dok će se Utrošak preostalog iznosa regulirat posebnom Odlukom Vlade.

Detaljan program potražite ispod članka.

Foto: Pixabay/byrev

Broj pregleda članka: 2247; Uspješnost članka: 181.35

Tagovi: Potpore, Hercegbosanska županija, Potpore u poljoprivredi

Ključne riječi članka: 710, 000, km, za, potpore, u, primarnoj, poljoprivrednoj, proizvodnji, županije, potpore, hercegbosanske, poljoprivrednoj, proizvodnju, godinu, primarnoj, proizvodnji, programa, hercegbosanske županije, poljoprivrednoj proizvodnji, primarnoj poljoprivrednoj, području hercegbosanske županije, primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji


Maja Celing Celić

Svi tekstovi autora

Autorica Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Dokumenti 710.000 KM za potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

Program potpora

Program potpora
veličina datoteke: 0.35 MB