Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 06.12.2020. 09:00

150 milijuna kuna za proizvođače povrća u plastenicima

Nacrt natječaja za proizvođače povrća u plastenicima trenutno se nalazi u postupku elektronskog savjetovanja.

Foto: Depositphotos/nd3000
  • 371
  • 19
  • 0

Natječaj za proizvođače povrća u plastenicima odnosno za tip operacije 4.1.1. Programa ruralnog razvoja uskoro će biti objavljen, a njegov nacrt trenutno se nalazi u postupku elektronskog savjetovanja.

Kako je priopćilo Ministarstvo poljoprivrede, predmet Natječaja je dodjela potpore za ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru – plasteniku. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 150 milijuna kuna.

"Najviši iznos javne potpore po projektu iznosit će 150 tisuća eura", navode dodajući da će se intenzitet javne potpore od 50% po projektu moći uvećati za dodatnih 20% u slučajevima kada ulaganje provodi mladi poljoprivrednik, kada se ulaganje provodi u područjima sa ograničenjima ili u slučaju zajedničkog projekta, do najviše 70%.  

Nacrt natječaja dostupan je za davanje prijedloga i komentara na e-savjetovanju do 16. prosinca 2020. 

Prihvatljiva su ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje zaštićenih prostora – plastenika koja će doprinijeti boljem upravljanju vodama, uključujući upravljanje gnojivima i pesticidima, boljem upravljanju tlom te povećanju učinkovitosti u korištenju voda i energije u poljoprivredi i preradi hrane. 

Svrha Natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru povrća u zaštićenim prostorima - plastenicima, zaključuju iz Ministarstva.  


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Nacrt Javno savjetovanje Natječaj Povrće u plastenicima


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.