Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 09.09.2019. 15:30

Temperature ove sedmice i do 30°C?

Sredinom sedmice biće malo toplije u odnosu na preostale dane. Jutarnje temperature kretaće se od 9 do 14 °C u Bosni, na jugu do 18 °C, maksimalne dnevne dostizaće u unutrašnjosti između 20 i 25 °C, u Posavini i na jugu Hercegovine do 30 °C.

Foto: Pixabay/Couleur
  • 89
  • 10
  • 0

Dok je u Alpama zabijelio prvi snijeg, naši su krajevi okupani kišom, a slično nas vrijeme čeka i tijekom ove sedmice. 

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, u većem dijelu sedmice očekuju nas promjenljive vremenske prilike, sa gotovo svakodnevnim, povremenim, prostorno i količinski neujednačenim padavinama, slabijeg intenziteta. Uz povećanu naoblaku i kraće sunčane intervale, temperaturni režim neće se značajnije promijeniti. 

Sredinom sedmice biće malo toplije u odnosu na preostale dane. Jutarnje temperature kretaće se od 9 do 14 °C u Bosni, na jugu do 18 °C, maksimalne dnevne dostizaće u unutrašnjosti između 20 i 25 °C, u Posavini i na jugu Hercegovine do 30 °C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Uz ovakve vremenske prilike, provođenje radova na otvorenom povremeno će se, kratkotrajno, prekidati. Krajem narednog vikenda, izgledno je pogoršanje, praćeno djelimičnim padom temperatura, što bi, obzirom da se približava period berbe klipa sjemenskog kukuruza, moglo dovesti do pomjeranja rokova.

U utorak, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni prije podne će biti dosta magle ili niske naoblake, a sunčanije u drugoj polovini dana. U noći na srijedu novo naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U BiH se u srijedu prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno će padati slabija kiša ili kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje i do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U Bosni u petak prije podne dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.


Tagovi

Agro prognoza Kiša Pljuskovi Magla Berba


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.