Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 07.06.2019. 18:00

Temperature će skočiti i do 34°C!?

Što prije obavite zaštitu protiv gljivičnih oboljenja i insekata jer ovakvo vrijeme, s puno vlage u tlu uz visoke vanjske temperature, pogoduje njihovom razvoju.

Foto: Pixabay/Leo_65
  • 107
  • 17
  • 0

Nevjerojatan skok temperature već se dogodio ove sedmice, a vrhunac se očekuje ovoga vikenda kada će temperature dosezati i do 34°C na jugu zemlje. 

Poslove na otvorenom obavljajte u ranim jutarnjim i večernjim satima, što zbog vlastitog zdravlja, što zbog bilja, posebno povrća. Pripazite da i vaše životinje imaju uvijek svježu vodu i mjesto na koje se mogu skloniti od jakog sunca.

Što prije obavite zaštitu protiv gljivičnih oboljenja i insekata jer ovakvo vrijeme, s puno vlage u tlu uz visoke vanjske temperature, pogoduje njihovom razvoju. 

Bolesti na bilju će tek početi jer za vikend stižu visoke temperature

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stupnja.

U Bosni u nedjelju više oblačnosti prije podne. Tokom dana, u većem djelu zemlje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu zemlje od 30 do 34 stupnja.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povećanjem oblačnosti, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32, na jugu zemlje do 34 stupnja.


Tagovi

Agro prognoza Sunčano Visoka temperatura Kratkotrajni pljusak


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.