Pretraga tekstova
Osim posljedica na žitarice od nedostatka padalina postoji strahi i za masline, vinograde i orahe jer malo je vodnih rezervi.
Navodnjavani usjevi u Španjolskoj su u opasnosti od velikih vrućina, piše freshplaza.
Nakon mjeseci suše, u Španjolsku dolazi val vrućine. Organizacije poljoprivrednika su zabrinute. Osim posljedica na žitarice od nedostatka padalina postoji strahi i za masline, vinograde i orahe jer malo je vodnih rezervi. Zabrinuti su i voćari i povrćari - posebno proizvođači paradajza.
Tu je i opasnost od požara.
Nedostatak kiše zabrinjava i u mnogim dijelovima Italije, a traži se i proglašenje elementarne nepogode. Zalihe vode su minimalne pa se neki proizvođači moraju zadovoljiti sa minimumom vodnih zaliha koje primaju iz drugih regija bliže vodnim izvorima.
Foto: pixabay.com, Unsplash
Autorica
Više [+]
Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.