Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 30.12.2019. 14:00

Ove sedmice temperature i do 8°C?

Od sredine sedmice postepeno će otopliti, pa bi u dane narednog vikenda maksimalne dnevne temperature mogle dostići između 3 i 8 °C u unutrašnjosti zemlje, na krajnjem jugu do 12 °C.

Foto: Pixabay/pixel2013
  • 124
  • 10
  • 0

Nakon prolaznog pogoršanja u dane vikenda, ove sedmice u Bosni i Hercegovini izgledno je stabilnije, pri tome i hladno vrijeme. Jutra mjestimično maglovita, danju sa smjenama sunčanih i oblačnih perioda. 

Uz preovladavajući sjeverni i sjeveroistočni vjetar, očekuju se temperature u okviru uobičajenih za ovaj dio godine. Najniža jutarnja temperatura zraka kretaće se između -8 i -3 °C, na jugu zemlje do 2 °C. Najviša dnevna, uglavnom između 0 i 4°C u Bosni, u Hercegovini od 6 do 9 °C. Od sredine sedmice postepeno će otopliti, pa bi u dane narednog vikenda maksimalne dnevne temperature mogle dostići između 3 i 8 °C u unutrašnjosti zemlje, na krajnjem jugu do 12 °C. Pri tome je u jutarnjim satima, u većem dijelu zemlje i dalje izgledna pojava mraza, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Stanje vlage u tlu će se popraviti, a ozime kulture će, uz formirani sniježni pokrivač, imati povoljne uslove za zimsko mirovanje.

U utorak pretežno vedro jutro. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Prije podne u Bosni povećanje oblačnosti sa sjevera, a poslije podne naoblačenje u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne u srijedu vedro. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno vedro. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U BiH u petak se prognozira pretežno vedro. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je magla. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.


Tagovi

Agro prognoza Temperatura Vedro Bez snijega Magla Bura


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁