Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 11.09.2018. 10:45

Ljeto nam se vratilo - grijat će nas i do 30°C!

Prognozirane vremenske prilike neće ometati provođenje radova na otvorenom, te uz normalne uslove vlažnosti u većem dijelu zemlje, pogoduju zrenju i berbi dospjelih poljoprivrednih kultura.

Foto: Pixabay/jill111
  • 199
  • 17
  • 0

Nakon ljeta koje je obilovalo padavinama, stigla je lijepa jesen. Vrijeme je savršeno za rad na otvorenom, a pod ovakvim će temperaturama i dozrijeti preostalo povrće i voće. Odlično je vrijeme za obrađivanje zemlje, prikupljanje ljekovitog bilja i šumskih plodova te pravljenje zimnice na otvorenom. 

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, tokom ove sedmice očekuje nas stabilno vrijeme, bez padavina, sa dužim sunčanim periodima i postepenim porastom temperatura iz dana u dan. Minimalne jutarnje vrijednosti kretat će se u rasponu od 9 do 14 °C u unutrašnjosti zemlje, na jugu do 17 °C. Maksimalne dnevne vrijednosti dostizat će od 23 do 28 °C, na jugu od 28 do 32 °C. 

Do sredine sedmice moguća je pojava magle u prijepodnevnim satima, po kotlinama u centralnoj i istočnoj Bosni. Prognozirane vremenske prilike neće ometati provođenje radova na otvorenom, te uz normalne uslove vlažnosti u većem dijelu zemlje, pogoduju zrenju i berbi dospjelih poljoprivrednih kultura. 

U srijedu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima moguća je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

Prije podne u četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magle ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 stupanj.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi u Bosni. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stupnja.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Stabilno vrijeme Magla Pljuskovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]