Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 20.02.2018. 11:00

Ledeni dani od nedelje

Temperatura vazduha će biti u većini mesta  ispod 0°C, sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima.

  • 326
  • 29
  • 0

Očekuje nas oblačno vreme, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom i temperaturom oko prosečnih vrednosti. Više padavina biće na severu i istoku zemlje, kao i u planinskim predelima, gde će doći do formiranja i povećanja visine snežnog pokrivača.  Duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, u Pomoravlju i južnom Banatu sa udarima olujne jačine.

U petak i subotu, 23. i 24. februara, biće  suvo. Od 25. do 28. februara očekuje se osetno hladnije vreme sa jakim severnim vetrom i snegom mestimično. Temperatura vazduha će biti u većini mesta ispod 0°C, sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima.

U delovima severne, istočne i jugozapadne Srbije preovladavaće jako do ekstremno vlažni uslovi, na zapadu umereno do jako vlažni uslovi, u delovima centralne i jugoistočne Srbije umereno vlažni uslovi, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Temperaturni uslovi u ovom delu februara pogoduju stanju svih prezimljujućih poljoprivrednih kultura.

Pregledajte ozime useve i obratite pažnju na infekcije na voću

Vreme je da pregledate ozime useve i da uzorkujete i analizirate zemljište, kako biste što kvalitetnije obavili prihranu mineralnim đubrivima. Što se tiče voća, zasadi breskve i nektarine se nalaze u fenofazi od mirovanja do početka bubrenja pupoljaka. Osetljive su na infekciju od prouzrokovača kovrdžavosti lista breskve. Većina srednjestasnih i kasnostasnih sorti kajsije nalazi se u fazi ranog bubrenja cvetnih pupoljaka. Kada se stabilizuju vremenski uslovi trebalo bi izvršiti tretman preparatima na bazi bakra, kojim će smanjiti infektivni potencijal patogena, a naročito prouzrokovača bakterioznih oboljenja.

Foto: MichaelGaida / Pixabay


Tagovi

Vreme Prognoza Sneg Vetar Februar 2018 Ozimi usevi Breskve Nektarine Kajsije


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u