Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 03.06.2019. 16:00

Još uvijek nestabilno, ali i temperature do 30°C

Kiše i pljuskova će biti svakodnevno, sve do druge polovine sedmice kada je izgledno postepeno smirivanje vremena uz lagani porast dnevnih temperatura.

Foto: Pixabay/jingoba
  • 113
  • 49
  • 0

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, sljedećih dana očekuje nas toplije, ali i dalje nestabilno razdoblje. Kiše i pljuskova će biti svakodnevno, sve do druge polovine sedmice kada je izgledno postepeno smirivanje vremena uz lagani porast dnevnih temperatura koje bi u dane vikenda mogle dostići temperature uobičajene za juni mjesec, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura zraka će se kretati u rasponu od 9 do 15°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C. Obilne padavine tokom maja stvorile su dovoljne zalihe vlage u tlu, a prema prognozama Standardiziranog padavinskog indeksa u narednih 30 dana, u većem dijelu zemlje očekuju se uslovi normalne do malo povećane vlažnosti.

U utorak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C.

U BiH u srijedu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U četvrtak u čitavoj se zemlji prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. Lokalno u planinskim područjima poslije podne su mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

U BiH se u petak prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.


Tagovi

Agro prognoza Nestabilno Temperatura Pljuskovi Sunčano


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97