• Agro prognoza
  • 03.06.2019. 16:00

Još uvijek nestabilno, ali i temperature do 30°C

Kiše i pljuskova će biti svakodnevno, sve do druge polovine sedmice kada je izgledno postepeno smirivanje vremena uz lagani porast dnevnih temperatura.

Foto: Pixabay/jingoba
  • 76
  • 49
  • 0

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, sljedećih dana očekuje nas toplije, ali i dalje nestabilno razdoblje. Kiše i pljuskova će biti svakodnevno, sve do druge polovine sedmice kada je izgledno postepeno smirivanje vremena uz lagani porast dnevnih temperatura koje bi u dane vikenda mogle dostići temperature uobičajene za juni mjesec, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura zraka će se kretati u rasponu od 9 do 15°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C. Obilne padavine tokom maja stvorile su dovoljne zalihe vlage u tlu, a prema prognozama Standardiziranog padavinskog indeksa u narednih 30 dana, u većem dijelu zemlje očekuju se uslovi normalne do malo povećane vlažnosti.

U utorak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C.

U BiH u srijedu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U četvrtak u čitavoj se zemlji prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. Lokalno u planinskim područjima poslije podne su mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

U BiH se u petak prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.


Tagovi

Agro prognoza Nestabilno Temperatura Pljuskovi Sunčano


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi