Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 11.09.2020. 17:10

I ovog vikenda ljetnje vrijeme - temperature će ići preko 30°C

Toplo i sunčano vrijeme zadržati će se i početkom iduće sedmice.

Foto: JumpStory
  • 103
  • 12
  • 0

U toku današnjeg dana preovladavale su uglavnom sunčane vremenske prilike. U jednom dijelu prije podneva, u kotlinama i po riječnim tokovima, zabilježena je pojava magle i ponegdje niske naoblake. Izmjerene snevne temperature kretale su se u intervalu od 12°C na Bjelašnici pa do 34 stupnja u Trebinju. 

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, prvog dana vikenda zadržati će se sunčano vrijeme. Tokom prije podnevnih sati, u Bosni će i dalje biti prisutna pojava magle po kotlinama i riječnim tokovima, sa prolaznom naoblakom. Duvati će slab vjetar, iz sjevernog pravca. Jutro će biti prijatno sa temperaturama do 15°C dok će na jugu zemlje biti toplije, do 22 stupnja. Za dnevni maksimum u subotu prognozira se 31°C, na jugu BiH i do 35°C.

Drugog dana vikenda, preovladavati će isti trend vremena, sa očekivanom pojavom magle po kotlinama i uz riječne tokove dok će strujanje zraka biti umjereno, sa sjevera. U nedjeljno jutro, temperature će se kretati u rasponu od 10 do 15°C, a dnevni maksimum dosegnuti će 32 stupanj, na jugu Bosne i Hercegovine malo toplije, do 35°C.

I za početak iduće sedmice, prognostičari najavljuju toplo i sunčano vrijeme. U Bosni je i dalje moguća lokalna pojava magle u toku prije podnevnih sati u ponedjeljak dok će umjeren vjetar duvati iz pravca sjevera. Jutro će biti ugodno, sa temperaturom do 15 stupnjeva dok će dnevni maksimum iznositi do 35°C.


Tagovi

Sunčano vrijeme Toplo vrijeme Pojava magle Strujanje zraka Dnevni maksimum Jutarnje temperature Vjetar


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.