Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 08.03.2019. 16:00

Do 21°C u danima vikenda, a onda snijeg i veliki pad temperature

Ćudljivo vrijeme proljeće pokazuje i u prvoj trećini marta. Iduća dva dana najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, a u ponedjeljak navečer će znatno pasti.

Foto: Hajrudin Salkić
  • 541
  • 81
  • 0

U dijelovima zemlje u kojima neće biti padavina vikend ćemo moći iskoristiti za radove na otvorenom što treba iskoristiti jer će već u ponedjeljak kiša padati u cijeloj zemlji. 

U subotu u Bosni smanjenje oblačnosti od jutarnjih sati u Krajini i postepeno prema istoku Bosne sredinom dana. Prolazna kiša u Bosni u jutranjim satima, na istoku i dio prijepodneva. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša većinom prije podne. Sredinom dana slabljenje i postepen prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U Bosni i Hercegovini se u nedjelju prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje će usloviti kišu u cijeloj zemlji. Na planinama snijeg. Od večernjih sati i tokom noći na utorak susnježica ili snijeg su mogući i u nizinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. U noći na utorak jačanje bure. Temperatura zraka prije podne između 7 i 13°C. U drugoj polovini dana temperatura zraka opada.

U Bosni i Hercegovini u utorak oblačno prije podne. Slaba susnježica ili snijeg su mogući u jutranjim satima u centralnom i istočnom dijelu Bosne i istoku Hercegovine. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.


Tagovi

Agro prognoza Jugo Bura Snijeg Kiša Susnježica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas