Pretraga tekstova
Nakon 10-godišnjeg provizornog priznanja, Bosansko hercegovačko hrvatski pastirski pas tornjak definitivno je priznat kao pasmina.
 
        Na Generalnoj skupštini FCI-a u Leipzigu je 7. novembra 2017., nakon 10-godišnjeg provizornog priznanja, Bosansko hercegovačko hrvatski pastirski pas tornjak definitivno priznat kao pasmina.
"Čestitamo svim vlasnicima i uzgajačima tornjaka i zahvaljujemo brojnim generacijama kinologa koji su pred više od 45 godina krenuli u borbu protiv izumiranja ove prekrasne pasmine kroz kontrolirani uzgoj u čistoj krvi", navode u Hrvatskom kinološkom savezu.
Na Svjetskoj izložbi koja se održava u Leipzigu tornjaci će biti izloženi u nedjelju, 12.11. Obzirom da je izložba od naših krajeva udaljena 1.000 kilometara prijavljeni broj tornjaka, njih 34 je respektabilan.
"Jedna ženka i jedan mužjak među njima bit će zauvijek upisani u našu kinološku povijest kao prvi psi koji su osvojili CACIB kandidaturu. Naše ostale izlagače koji će u nedjelju biti na izložbi pozivamo, ako im izložbene obaveze dozvoljavaju, na podršku i navijanje. Uživajmo punim i čistim srcem u ovim posebnim trenucima kinologije", s ponosom su priopćili u HKS-u te pozivaju sve zainteresirane da se nađu u hali 5, kod ringa 51 u 9 sati.
Tagovi
Tornjak Bosansko hercegovačko hrvatski pastirski pas tornjak Pastirski pas Hrvatski kinološki savez CACIB
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Jesenji kompost: Šta (ne) smije u hrpu kad lišće požuti
                
                
                
                    Jesenji kompost: Šta (ne) smije u hrpu kad lišće požuti
                     Pepeo u roviću kod sadnje je štetan za luk? Evo 7 savjeta kako izbjeći najčešće greške
                
                
                
                    Pepeo u roviću kod sadnje je štetan za luk? Evo 7 savjeta kako izbjeći najčešće greške
                     Od ćurte do muskatke: Bundeva ponovo osvaja kuhinje i jelovnike
                
                
                
                    Od ćurte do muskatke: Bundeva ponovo osvaja kuhinje i jelovnike
                     Stari trik koji i danas vrijedi: Kako čuvati mrkvu svježom cijelu zimu
                
                
                
                    Stari trik koji i danas vrijedi: Kako čuvati mrkvu svježom cijelu zimu
                     
