Pretraga tekstova
Na svom Instagram profilu pohvalio se velikim ulovom, a i objavio video kako su pripremili ribu
Rekao bi čovjek, pravo penzionerski, ali pecanje je nekadašnjoj zvijezdi PSG-a, Milana i Barcelone, hobi već dugi niz godina.
Zlatan Ibrahimović se s najnovijim primjerkom, čini se štuke, pohvalio na svom Instagram profilu uz status "This is how we do it" (engl., Ovako mi to radimo).
Osim te, objavio je i dvije slike s prijateljima, također pecarošima, ali i video na kojem se vidi kako pripremaju ribu na grančicama jele.
Ono što je još zanimljivije od ovih fotografija, nebrojeni su komentari njegovih pratitelja. Izvukli smo ih nekoliko:
"Zlatan nije ulovio ribu, riba je htjela selfie sa Zlatanom."
"Zlatan ne treba ribu, riba treba Zlatana."
"Zadovoljstvo je biti riba u blizini Zlatana."
"Kad Zlatan jede ribu, riba dobiva nutrijente."
Iako je službeno umirovljen od profesionalnog nogometa početkom juna, par sedmica nakon toga izjavio je da se možda i vrati na teren. Do tada će svoje fanove uveseljavati fotografijama ovakvih ulova .
Tagovi
Zlatan Ibrahimović Pecanje Hobi Ibro peca Ulov Instagram
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.