Pretraga tekstova
Ako vam baš nije do penjanja i nemate koga poslati, postoji način na koji možete ubrati trešnje sa zemlje
Trešnja rodila, a grane visoke. Čvorci se služe, a i vi biste se rado osladili.
Ako vam baš nije do penjanja po visokim granama ili ljestvama, postoji način na koji možete ubrati trešnje sa zemlje.
Potrebna vam je PVC cijev (može i drvena motka), čvršća žica (poslužit će i žičana vješalica), plastična flaša od 2 l i zip vezice.
Cijev na jednom kraju izbušite na četiri mjesta. Žicu na polovini savijte, kako bi vrhom otkidali trešnje. Provucite je kroz rupe. Odrežite dno boce u kojoj ćete također izbušiti četiri rupe te ju pričvrstite na već postojeće rupe na cijevi.
Postupak izrade pogledajte u videu:
Postoji još jedan, jednostavniji način gdje vam je potrebna plastična flaša od 2 litre te cijev. Na dnu boce pomoću skalpela izrežite otvor s gornjim, užim dijelom, pomoću kojeg ćete otkidati trešnje. Pričvrstite je na cijev ili motku.
Postupak izrade ovog berača također pogledajte u videu:
Imate li vi kakav trik za branje trešanja?
Podijelite ga s nama u komentaru ispod teksta, a fotografije stavite na naš KLUB.
Tagovi
Berač trešanja Kako napraviti Branje trešanja Uradi sam Berač od boce Previsoka trešnja
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 2 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano