Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodno priznanje
  • 01.06.2016. 18:00

Žilavki Vukoje srebrna medalja za kvalitet

Srebrna medalja osvojena je na međunarodnom vinskom takmičenju Concours Mondial de Bruxelles u konkurenciji preko 8.750 vina iz 51 zemlje!

Foto: Stas Walenga/Bigstockphoto
  • 199
  • 9
  • 0

Srebrnu medalju osvojila je Hercegovačka Žilavka Vukoje berba 2015. na međunarodnom vinskom takmičenju Concours Mondial de Bruxelles. Nagrada je, kako piše oslobodjenje.ba, osvojena u konkurenciji preko 8.750 vina iz 51 zemlje pred izborom vodećih svjetskih degustatora, sommeliera, kupaca, novinara i vinskih pisaca.

Vino od grožđa s Carskih vinograda Ušće

Žilavka Vukoje je ujedno i jedino vino iz BiH koje je osvojilo medalju, a uzorci su uzeti na sajmu ProWein u Dizeldorfu u Njemačkoj, na kojem je i Bosna i Hercegovina imala svoj štand.

Hercegovačka Žilavka Vukoje je vino proizvedeno od grožđa sa Carskih vinograda Ušće, specifičnog mikrolokaliteta udaljenog 10 km od Trebinja. Taj lokalitet je još Austrougarska monarhija proglasila najpogodnijim za uzgoj ove autohtone sorte vinove loze, podigavši čuvene Carske vinograde i sa kojeg je ekskluzivno vino otpremano na carski dvor u Beču.

Foto: Stas Walenga/Bigstockphoto


Tagovi

Mediteranska muha Avio tretiranje Hercegovina Gap Breskvina muha


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.