Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šume RS
  • 05.02.2017. 18:00

Obučeni novi berači šumskog sjemena

Obuka za berače šumskog sjemena organizovana je u Centru za sjemensko-rasadničku proizvodnju Doboj pri Šumama Republike Srpske.

Foto: sumerepublikesrpske.org
  • 730
  • 71
  • 0

U Centru za sjemensko-rasadničku proizvodnju Doboj pri Šumama Republike Srpske, organizovana je obuka za berače šumskog sjemena. Obuka je organizovana u saradnji Direkcije Javnog preduzeća i Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju Doboj.

Obuka je, navode, sadržavala praktični i teoretski dio nakon koga su kandidati pristupili polaganju pismenog i praktičnog dijela obuke. Kandidati su tokom obuke upoznati sa morfološkim osobinama sjemena najzastupljenijh vrsta drveća, metodama sakupljanja šumskog sjemena, zakonskom regulativom, zaštitom na radu te pružanju prve pomoći u slučaju nezgoda. Urađeno je i uputstvo za berače šumskog sjemena koje sadrži sve informacije potrebne za uspješnu obuku.

Nakon završene obuke i polaganja kandidati su stekli pravo na uvjerenja za zanimanje berač šumskog sjemena.

Foto: sumerepublikesrpske.org


Tagovi

Šume RS Berač šumskog sjemena Obuka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Neuobičajeno visoke temperature posljednjih mjeseci uslovile su ubrzan rast i razvoj biljaka... #tritikale u fazi vlatanja