AgroKlub.ba

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pretraga - Poticaji

Poticaji

Pretraga članaka za ključne riječi: poticaji. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

U RS poticaji za pšenicu 500 KM/ha

Poticaji
26.09.2015.

U RS poticaji za pšenicu 500 KM/ha

Vlada Republike Srpske najavila je prošloga tjedna da će inicijalan iznos poticaja po hektaru merkantilne pšence za rod 2016. godine iznositi oko 500 konvertibilnih maraka. Projektirani prosječan prinos pritome iznosi četiri tone po hektaru. Isplata premije i regresa na dizel gorivo Kako bi potaknula ulazak u novi proizvodni ciklus... U RS poticaji za pšenicu 500 KM/ha

Kakvi poticaji očekuju farmere u BiH?

Poticaji
12.05.2015.

Kakvi poticaji očekuju farmere u BiH?

Programom poticaja za poljoprivredu BiH u 2015. godini predviđeno je 120 milijuna KM za tekuće poticaje, te 30 milijuna KM za zaostali dug prema poljoprivrednicima iz prethodne godine. Utrošak sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava Poticaj za poljoprivredu, utvrđenih proračunom FBiH za 2015. godinu realiziraju se pod nazivom Od našeg polja do... Kakvi poticaji očekuju farmere u BiH?

Poljoprivrednici u BiH nezadovoljni poticajima

Poticaji u BiH
23.02.2015.

Poljoprivrednici u BiH nezadovoljni poticajima

Predstavnici poljoprivednih proizvođača Republike Srpske u petak, 20. veljače 2015. godine, sastali su se sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a razgovaralo se o poticajnim sredstvima za razvoj poljoprivrede i sela u 2015. godini. Sastanku su prisustvovali predstavnici granskih udruženja poljoprivrednih proizvođača... Poljoprivrednici u BiH nezadovoljni poticajima

Poticaji kooperativnoj proizvodnji malina

Poticaji
03.09.2014.

Poticaji kooperativnoj proizvodnji malina

U Velikoj Kladuši je potpisan sporazum o zajedničkoj suradnji na implementaciji projekta Unapređenje suradnje i koordinacije sa dijasporom između Općine Velika Kladuša i poljoprivrednih zadruga Bašo i Agromerkantinlija. U ime Općine Sporazum je potpisao načelnik, Edin Behrić dok su zadruge zastupali Nermin Bašić i Adis Džanić. Općina Velika... Poticaji kooperativnoj proizvodnji malina

Što donosi Nacrt pravilnika o poticajima?

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u skladu sa svojim nadležnostima uz uključenost nadležnih institucija, a radi implementacije softvera za obradu novčanih poticaja, pripremilo je Nacrt Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji u FBiH. Novi model poticanja proizvodnje... Što donosi Nacrt pravilnika o poticajima?

Ukidaju se poticaji na izvoz agro proizvoda

Ukidanje poticaja
23.12.2015.

Ukidaju se poticaji na izvoz agro proizvoda

Zemlje unutar Svjetske trgovinske organizacije (World Trade Organization, WTO) složile su se kako će ukinuti poticaje na izvoz poljoprivrednih proizvoda. Razvijene zemlje složile su se kako će stati na kraj sustavu potpora, a zemlje u razvoju tu odluku moraju ispoštovati do kraja 2018. godine, najavljeno je na 10. konferenciji ministara zemalja WTO u... Ukidaju se poticaji na izvoz agro proizvoda

Nužni veći poticaji i razvojna strategija!

U Berlinu je od 15. do 18. siječnja održan Globalni forum za hranu i poljoprivredu (GFFA) 2015. na kojem je, na poziv Saveznog ministra hrane i poljoprivrede Njemačke Christiana Shmidta, ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede FBiH, prisustvovao i Suad Čamdžić, savjetnik resornog ministra FBiH Jerke Ivankovića Lijanovića... Nužni veći poticaji i razvojna strategija!

Potpisani ugovori o poticajima u poljoprivredi

BPK Goražde
05.11.2014.

Potpisani ugovori o poticajima u poljoprivredi

U Ministarstvu privrede Bosansko-podrinjskog kantona u Goraždama, jučer su potpisani ugovori o korištenju sredstava za poticaj u poljoprivredi koji se odnose na sufinanciranje izgradnje i rekonstrukcije štalskih objekata za sitnu stoku. Poljoprivredna i stočarska proizvodnja iznimno važne za BPK Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar privrede... Potpisani ugovori o poticajima u poljoprivredi

Jesenska sjetva u tijeku - poticaji se još čekaju!

Jesenska sjetva
20.10.2014.

Jesenska sjetva u tijeku - poticaji se još čekaju!

Poljoprivrednici Semberije u BiH u velikim su jesenskim radovima. Berba kukuruza i sjetva pšenice u punom su jeku. No veliki im problem predstavlja neisplata poticaja od pet feninga za kilogram ljetos otkupljene pšenice. Do sada im je isplaćeno samo dva feninga, a nisu im isplaćene ni štete od grada. Kako je poznato da zemlja ne smije stajati... Jesenska sjetva u tijeku - poticaji se još čekaju!

Povećan iznos za poticaje u 2017.

Poticaji
27.12.2016.

Povećan iznos za poticaje u 2017.

Federalna vlada je donijela Odluku o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele "Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu", utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2016. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kojom su sredstva za ove namjene... Povećan iznos za poticaje u 2017.

TOR traži smjene, Ministarstvo povrat novca!

Sporni poticaji
06.09.2016.

TOR traži smjene, Ministarstvo povrat novca!

Zbog, kako su naveli, teške situacije u poljoprivredi, neisplate podsticaja i institucionalnog uništenja poljoprivrede kao nosioca razvoja BiH, Udruženje uzgajivača ovaca i koza TOR Mostar i drugi, na čelu s Dževadom Kovačem, zatražilo je smjenu i procesuiranje ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića zbog korupcije i zloupotrebe položaja... TOR traži smjene, Ministarstvo povrat novca!

Kako do poticaja Zeničko-Dobojskog kantona?

Poticaji
31.05.2016.

Kako do poticaja Zeničko-Dobojskog kantona?

Farmeri danas nažalost ne mogu voditi proizvodnju niti ostvarivati zaradu samo od svog truda, rada i prodaje proizvoda. Rijetki su oni koji to uspijevaju bez podrške raznih fondova, poljoprivrednih poticaja i bezpovratnih sredstava kapitalnih ulaganja. Kako do poticaja? Svaka pomoć farmerima je dobro došla, ali ona koja im na računima osigura nova... Kako do poticaja Zeničko-Dobojskog kantona?

Deblokiran Izačić, isplata poticaja do 30. juna

Poticaji
27.05.2016.

Deblokiran Izačić, isplata poticaja do 30. juna

Deblokiran je granični prijelaz Izačić. Naime, predstavnici Udruženja poljoprivrednika postigli su dogovor sa predstavnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Isplata dugovanja kroz rebalans Povlačenje traktora s granice uslijedilo je nakon što su dobli pismenu garanciju od Vlade FBiH da će se do 30. juna isplatiti... Deblokiran Izačić, isplata poticaja do 30. juna

Najavljena isplata ostatka poticaja!

Poticaji
04.03.2016.

Najavljena isplata ostatka poticaja!

Proljetna sjetva samo što nije, a poticaji poljoprivrednicima u RS još uvijek nisu u cijelosti isplaćeni. Na tu temu osvrnuo se i pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Boris Pašalić na seminaru za savjetodavce u poljoprivredi o registraciji poljoprivrednih gazdinstava. Isplata do kraja aprila On je ovom prilikom... Najavljena isplata ostatka poticaja!

Usvojen Program poticaja za poljoprivredu u 2015.

Poticaji
04.07.2015.

Usvojen Program poticaja za poljoprivredu u 2015.

Na 13. sjednici Vlade Federacije održanoj u Mostaru 02.07.2015. donesena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu" utvrđene Budžetom Federacije BiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u... Usvojen Program poticaja za poljoprivredu u 2015.

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Poticaji

Prikaz oglasa iz poljoprivrednog oglasnika koji sadrže ključnu riječ: poticaji.

Uljana repica - Glucohumat gnojivo

Uljana repica - Glucoh...

Gnojiva
Intertim d.o.o.

Novi Maslinar na svim kioscima

Novi Maslinar na svim ...

Radna mjesta, edukacije, literatura
Časopis Maslinar

Ostale oglase možete pronaći ovdje.