Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji
  • 04.07.2015. 14:30

Usvojen Program poticaja za poljoprivredu u 2015.

Donesena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu" u iznosu od 65.800.000 KM.

  • 124
  • 4
  • 0

Na 13. sjednici Vlade Federacije održanoj u Mostaru 02.07.2015. donesena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu" utvrđene Budžetom Federacije BiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 65.800.000 KM.

Kako je predmetna Odluka o usvajanju Programa stupila na snagu datumom donošenja, a ista će se objaviti u Službenim novinama Federacije BiH, integralni tekst Programa možete pronaći u prilogu članka.

Program će se realizovati u skladu sa važećim Pravilnikom o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji i Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarenja novčanih potpora po modelu ostalih vrsta novčanih podrški u poljoprivredi dok se ne donesu novi pravilnici.

Rok za podnošenje zahtjeva kantonalnim ministarstvima nadležnim za poljoprivredu po modelu poticaja proizvodnji koje su završene u periodu od 01.10.2014.-31.12.2014.g. je 10 dana od dana donošenja Programa poticaja.

Stoga, iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva apeliraju na kantonalna ministarstva nadležna za poljoprivredu, zadruge, saveze i udruženja poljoprivrednika, kao i same poljoprivredne proizvođače i ostale korisnike Programa da ulože maksimalne napore kako bi se ispoštovali Programom predviđeni rokovi.

Foto:depositphotos.com, simazoran


Dokumenti


Izvori

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva


Tagovi

Poticaji Poljoprivreda Subvencije Novčana podrška Budžet Federacije Program utroška sredstava Mostar Sjednica Vlade