Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji
  • 08.06.2016. 12:00

Kreće isplata duga, na račune sjeda 5 miliona KM

Danas će proizvođačima iz RS biti isplaćene premije za oktobar i novembar prošle godine, a najvjerovatnije u narednoj sedmici i za decembar 2015. godine, kaže pomoćnik ministra Boris Pašalić.

Foto: Alexas-Fotos/Pixabay
  • 338
  • 11
  • 0

Poljoprivrednicima iz RS danas će biti isplaćeno pet miliona KM po osnovu podsticaja za prošlu godinu, najavio je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, a prenose nezavisne.com.

Isplata premija za mlijeko

Dodao je i da 40% agrarnog budžeta ide isključivo za premije za mlijeko, te da će danas biti isplaćene premije za oktobar i novembar prošle godine, a najvjerovatnije u narednoj sedmici i za decembar 2015. godine.

"Takođe, biće isplaćene i još neke mjere i zaostaci koje imamo prema proizvođačima voća i povrća, kao i sredstva za kapitalne investicije", rekao je Pašalić novinarima u Banjaluci dodajući da je u aprilu ove godine otkupljeno 200.000 litara mlijeka više nego u aprilu prošle godine.

Zbog isplate, smatra, nema ni razloga za proteste koje ovih dana najavljuju iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača - mljekara RS.

Međutim, nesloga vlada i među proizvođačima. Jedni su uz predsjednika Udruženja Vladimira Usorca koji je naveo da nije isplaćeno 16,3 miliona maraka podsticaja za prošlu godinu, te 25 miliona KM za ovu godinu, zbog čega je Upravni odbor razloga zaključio da se Željki Cvijanović, predsjednici Vlade RS, uputi pismo u kojem traže da im se u roku od pet dana dostavi dinamika isplate podsticaja. Drugi su, pak, za dijalog s ministarstvom.

Foto: Alexas-Fotos/Pixabay


Tagovi

Poticaji Isplata Ministarstvo poljoprivrede Mljekari


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...