Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 01.08.2016. 15:00

Stižu nam (opet) pljuskovi, kiša i grmljavina

Jače nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, gradom i padom temperature, izgledno je u većem dijelu Bosne, naročito u Krajini i Posavini.

Foto: zsv
  • 472
  • 23
  • 0

Prema prognostičkim kartama, početkom naredne sedmice očekuje se nestabilno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Jače nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, gradom i padom temperature, izgledno je u većem dijelu Bosne, naročito u Krajini i Posavini. U Hercegovini će uglavnom biti sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost.

Nakon ovoga, vremenske prilike u Bosni postepeno će se stabilizovati i sa približavanjem vikenda u cijeloj zemlji očekuje se sunčanije vrijeme, bez ili sa malo padavina. Temperaturni režim djelimično će se izmijeniti u dijelu Bosne gdje će početkom sedmice biti nešto svježije, uz ne suviše izražen pad temperature, u Hercegovini se ne očekuju osjetnije promjene. Jutarnje temperature kretaće se od 14 do 19, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 31 do 34 °C.

Za dane vikenda, mavode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, neznatno će porasti temperatura. Ovakve vremenske prilike i dalje će ometati provođenje radova na otvorenom, a za očekivati je intenzivniju pojavu biljnih bolesti i štetočina.

Foto: zsv3207/Bigstockphoto


Tagovi

Agro prognoza Pljuskovi Promjenjivo Nestabilno Grad


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]