Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 29.06.2015. 10:00
  • Krapinsko-zagorska

Zaštita nasada jabuka i krušaka

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 53
  • 1
  • 0

Zaštitu nasada jabuka i krušaka od fuzikladija (Venturia inaequalis,Venturia pyrina), potrebno je provesti jednim od preventivnih pripravaka kao što su Dithane M-45, Dithane DG Neotec, Mankozeb, Star 80, Pinozeb M-45, Delan 700 WDG, Chromodin WP ili Dodine S-65.

Za zaštitu od pepelnice jabuke (Podosphaera leucotricha) i fuzikladija možete koristiti Zato plus WG, Zato WG 50, Stroby DF ili Bellis DF.

Budući da jabučni savijač (Cydia pomonella) leti sve do rujna, zaštitu od ovog štetnika potrebno je redovito provoditi svakih 10 do12 dana, upotrebom Calypsa SC 480, Mospilana 20 SP, Pyrinexa 250, Affirma ili Coragen 20.

Podsjećamo voćare u integriranoj proizvodnji, da se pridržavaju ograničenja vezanog uz maksimalni broj tretiranja pojedinim pripravcima, kao i ostalih ograničenja navedenih u Tehnološkim smjernicama za integriranu poljoprivrednu proizvodnju.

Pripravke koristite isključivo sukladno uputstvima dobivenim uz sredstvo i vodite evidenciju o tretiranjima.

Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su u Fitosanitarnom informacijskom sustavu dostupnom ovdje.

Praznu ambalažu zbrinite na zakonom propisani način. Možete je predati u C.I.A.K. d.o.o., Zabok, Gubaševo 47c, svakog prvog ponedjeljka u mjesecu. Akcije sakupljanja ambalažnoga otpada u Krapinsko-zagorskoj županiji održat će se početkom rujna, prema slijedećem rasporedu: 01.09.2015. kod Poljoprivredno mljekarske zadruge Zagorka, Trg Sv. Jurja 8, (farma Jelenjak), Desinić od 08.00 - 10.00 sati i 03.09.2015. kod tvrtke Cipro d.o.o., Toplička 2, Donja Stubica od 08.00 - 10.00 sati.

Sanja Gregurić, dipl.ing.agr.
E-mail: sanja.greguric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Nasadi jabuka Kruške Fuzikladij Preventivni pripravci Pepelnica Jabučni savijač Integrirana proizvodnja Tehnološke smjernice Evidencija FIS C.I.A.K. Zabok Gubaševo Desinić Donja Stubica Sanja Greguri


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]