Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 05.06.2015. 15:00
  • Brodsko-posavska

Zaštita krušaka od čađave krastavosti

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 51
  • 2
  • 0

Preporučujemo voćarima da u nasadima jabuka i krušaka izvrše zaštitu od čađave krastavosti (Venturia inaequalis) i pepelnice jabuka (Podosphaera leucotricha). Koristite jedan od sistemičnih fungicida kao što su Score 250 EC, Difcor, Indar 5EW i jedan preventivni fungicid, primjerice, Captan 80 WG, Dithane M-45, Mankozeb ili Polyram DF. Pri zaštiti od pepelnice, navedenim pripravcima dodajte i pripravak na osnovi sumpora te uklonite zaražene mladice. Kod primjene fungicida obavezno obratite pozornost na dozvoljeni broj primjena u toku vegetacije.

Pregledajte nasade i na prisutnost crvenog voćnog pauka. Ako je brojnost crvenog pauka (Panonychus ulmi) veća od šest pauka po listu, koristite jedan od akaricida kao što su Apollo 50 SC, Envidor SC 240, Masai, Vertimec 018 EC ili Kraft uz dodatak 0,25 % mineralnog ulja.

Prije upotrebe obavezno pročitajte uputu proizvođača, evidentirajte prskanje, a ambalažu zbrinite na propisani način.

Mara Maglić, dipl. ing. agr.
E-mail mara.maglic@savjetodavna.hr


Tagovi

Fungicidi Pepelnica Jabuke Sumpor Savjeti Kruške Čađava krastavost Crveni voćni pauk Savjetodavna služba Mineralno ulje Preporuke Mara Maglić Akaricid Zaražene mladice


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)