Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 07.10.2016. 16:00

Vrijeme je za suzbijanje višegodišnjih korova!

Višegodišnji korovi predstavljaju poseban problem u suzbijanju korova. Jedino pravo suzbijanje takvih korova moguće je tijekom jeseni kada se mogu uništiti iz korijena!

  • 9.293
  • 386
  • 0

Višegodišnji korovi (pirika, osjak, slak, zubača) predstavljaju poseban problem u suzbijanju korova. Jedino pravo suzbijanje takvih korova moguće je tijekom jeseni kada se mogu uništiti iz korijena. Isto vrijedi i za nepoljoprivredne površine i rubove parcela jer su obično tamo korovi i šikare koji predstavljaju odlično stanište za brojne glodavce i insekte.

Osim voćnjaka i vinograda sada je vrijeme za očistiti strništa od svih vrsta korova i ne dozvoliti da se osjemene. Syngenta preporuča pripravak Ouragan system 4, najbolje rješenje za višegodišnje nasade i strništa. To je suvremeni, sistemični totalni herbicid namijenjen totalnom suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih rizomskih korova na strništima, voćnjacima, vinogradima, okučnicama.

Poboljšana formulacija Ouragana

Ouragan je totalni herbicid na bazi glifosata, potpuno drugačiji od ostalih proizvoda na ovoj bazi. Premješta se sistemično (akropetalno i bazipetalno) i uništava kako nadzemne tako i podzemne dijelove korova (korijenje).

4 puta poboljšana formulacija Ouragana:

  • ugrađen okvašivač - specijalni okvašivač od kukuruznog škroba, brže usvajanje u list i prenos do korijena
  • sadrži amonijevu sol - navlači vlagu iz zraka te sprječava prerano sušenje herbicida na površini lista zbog čega je učinkovitiji od drugih herbicida
  • neznatno pjenjenje bez neugodnog mirisa
  • primjena u velikom broju kultura (voćnjaci, vinogradi, mladi nasadi četinjača, poljoprivredne i nepoljoprivredne površine)
  • dozvoljen je u voćnjacima i vinogradima starijim od četiri godine

Doza za primjenu Ouragana u jesen: svi jednogodišnji korovi i neki višegodišnji (pirika i osjak) - 5 lit/ha, zubača (troskot) i kupina 8 lit/ha. Prije jesenske primjene u voćnjacima treba ukloniti izdanke iz podloge. Ne preporučuje se prskati po vjetrovitu vremenu. Da bi uspjeh u suzbijanju bio potpun korov mora biti zelen.

Za više informacija o Ouragan herbicidu, obratite se tvrtki Syngenta na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Syngenta Ouragan Herbicid Višegodišnji korovi


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.