Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada d.o.o.
  • 14.07.2017. 16:30

Učinkovita i cijenom prihvatljiva voćarska oprema

Podravska općina Virje je od tvrtke Labinprogres – TPS d.o.o. iz Labina, kupila traktor Tuber 50 te prikolicu s ugrađenim stranicama, hidraulikom, malčerom, kosilicom, ralicom i rasipačem soli. Što su dobili i koje su prednosti ove mehanizacije imali su prilike vidjeti i svi zainteresirani voćari, ratari, vinogradari.

Foto: Kristina Filipović, Općina Virje
  • 1.775
  • 88
  • 0

U sklopu prezentacije traktora Tuber 50 i komunalnih priključaka koje je podravska općina Virje, uz sufinanciranje Ministarstva gospodarstva i komunalnog uređenja, kupila od tvrtke Labinprogres - TPS d.o.o. iz Labina, a koja je u organizaciji općine i vlasnika Labinprogesa, tvrtke Entrada d.o.o iz mjesta Šušnjevica u istarskoj općini Kršan, održana u spomenutoj općini, javnosti su predstavljeni i uređaji te strojevi koji uvelike olakšavaju i ubrzavaju radove u voćnjacima, vinogradima i maslinicima.

Što se nudi u svijetu poljoprivredne tehnologije na prezentaciju je došao pogledati i Mirko Pavunić iz Virja, čiji je sin Zoran nositelj obiteljskog gospodarstva. Imaju 2,5 hektara jabuka te pola jutra malina.

Prezentacija opreme u Virju

"Zanimljivo je ovo što sam vidio, jer doista ta oprema olakšava radove u voćnjacima. U planu imamo kupiti novi atomizer i pneumatske škare, aplicirali smo na natječaj mjere 6.1. i čekamo rezultate. U svakom slučaju sad znamo kome se možemo obratiti za kupnju",“ ističe virjevski voćar Mirko Pavunić.

Malčer "zapeo" za oko

Jedan od najpoznatijih i najvećih proizvođača voća đurđevačkog dijela Podravine je Blaž Pandur iz mjesta Kozarevca u općini Kloštar Podravski. U sastavu njegova OPG-a je 5,5 hektara jabuka, 1,5 hektara bresaka i 2,5 hektara višanja. Tu je i tisuću i pol grmova malina te nekoliko stotina stabala šljiva i trešanja. U voćnjacima cijela obitelj provodi dane od jutra do večeri, pa im je svako saznanje o novim strojevima i alatima za voćarstvo, itekako dobro došlo.

"S obzirom da se voćarstvom bavim 25 godina, naravno da nisam propustio ovu prezentaciju. Jako mi se dopala i ovakav direktan pristup potencijalnim kupcima je odlično osmišljen. Jer jedno je kad iz prve ruke vidiš što neki alat ili stroj može, a drugo kad znaš da bi ti nešto trebalo, a ni sam ne znaš kaj zapravo hoćeš. U svom dugogodišnjem bavljenju voćarstvom, mnoge sam strojeve već nabavio, pa mogu reći da su ovi Labinprogresovi i Entradini, cjenovno dosta prihvatljivi. Za oko mi je najviše zapeo malčer, jer je propustan, a opet čvrst i jak", priča nam Blaž Pandur.

Posjetitelji su bili zadovoljni viđenim

Malčer je, uz traktor Tuber 50, privukao najveću pozornost prisutnih, stoga stoga smo Josipa Kontuša, direktora tvrtke Entrada zamolili da nas pobliže upozna s tehničkim karakteristikama strojeva.

Pogodni za ratare, voćare i vinogradare

"Uz uporabu u ratarstvu, traktor Tuber 50 vrlo je pogodan za rad u voćarstvu i vinogradarstvu, u prvom redu, zbog njegova malog međuosovinskog razmaka. Isporučuje se u dvije izvedbe, s kabinom i bez nje. Kabina je konstruirana tako da vozaču omogućuje dobru vidljivost kroz staklene površine. Kao standardna oprema kabine isporučuje se i sistem grijanja s ventilacijom te četiri radna svijetla. Predstavili smo i elektro-mehaničke alate za orezivanje i berbu voćaka, vinove loze i maslina, talijanske tvrtke Campagnola. Imamo malčere TS 800 kojeg karakterizira širina od 80 cm i maloprodajna cijena mu je 9.993,76 kn te malčer TSM 600 za kojeg treba izdvojiti 9.461,25 kn. Tu su i rotacijske kose i kopačice, plug rahljivač, električne škare, kompresori, berači maslina i još mnogo korisnih alata i strojeva", ističe Josip Kontuš.

Foto: Kristina Filipović, Općina Virje


Fotoprilog


Tagovi

Labinprogres – TPS Entrada Josip Kontuš Mirko Pavunić Blaž Pandur Tuber 50 Malčer Voćarstvo Virje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]