Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Drive-in plastenik
  • 27.12.2020. 18:00

U Japanu se uskoro otvara drive-in plastenik za branje i kupovinu jagoda

I dok kod nas možete drive-inom po hranu, lijekove i testiranje na Covid-19, Japanci su otišli par koraka ispred. Oni će u svojim vozilima ići u plastenike po svježe jagode.

Foto: Depositphotos/foto-pixel.web.de
  • 331
  • 562
  • 0

Japan je svima poznat kao jedna od najneobičnijih zemalja svijeta i pomalo se čini nedostižna zapadnom načinu razmišljanja. Ondje se, primjerice, proizvode četvrtaste lubenice kako bi u hladnjaku uštedjele više mjesta, a da bi maslac lakše namazali na kruh, pakiraju ga u sticku.

To je samo dio inovacija, a brojne nove i dalje ne prestaju šokirati svjetsku javnost. Sve to ovu zemlju definitivno čini drugačijom od ostalih. I dok kod nas možete drive-inom po hranu, lijekove i testiranje na Covid-19, Japanci su otišli par koraka ispred. Oni će u svojim vozilima ići u plastenike po svježe jagode, piše cnet.

Drive-in u srcu Tokija

Mjesto na kojem raste ovo voće nalazi se točno ispred Tokijskog tornja, a posjetitelji će ondje moći sami nabrati jagode ili se provesti kroz plastenik te preuzeti svoj paket. No, mnogi se pitaju koliko će ti plodovi biti zdravi i svježi ako pored njega prolaze vozila koja ispuštaju štetne plinove.

S druge strane plastenika kupce će čekati još nekoliko pop-up trgovina. Taj termin označava dućane koji se odjednom pojave na nekoj lokaciji pa se nakon nekog vremena presele na drugo mjesto. Tako će se uz trgovinu s jagodama ondje moći pronaći i ponuda ugostiteljskih objekata koji nude poslastice od ovog voća. 

U ovoj dalekoistočnoj zemlji tvrtke i pojedinci pokušavaju pronaći sigurne načine kako iskoristiti vrijeme dok se SARS CoV-2 nastavlja širiti svijetom, a da pri tome smanje rizik od zaraze. Tako je poljoprivredna zadruga prefekture Saga osmislila ovaj način za branje u srcu glavnog grada, a da se pritom poštuje socijalna distanca i druge epidemiološke mjere. Osim zaštite od Covida, sustav je osmišljen i zato da kupci ne moraju tražiti parkirna mjesta po gradu. 

Treba napomenuti da su ulaznice za branje ograničene na 153 para tijekom dva dana. Jagode će biti moguće kupiti od 15. do 16. siječnja. Iako kratko, bit će to zanimljivo i slatko iskustvo. 

Sorta bijele boje

Iz ove japanske prefekture dolazi i sorta bijele jagode, koja miriši kao prava crvena na koju smo navikli. Naime, u tom se voću nalazi prirodna boja, biljni pigment antocijanin. No, kada biljci smanjite sunčevu svjelost, on se ne aktivira, piše tokyocheapo. One su u Japanu novitet, a zbog toga im je i cijena izuzetno visoka - 10 dolara (62 kune) za jedan plod. 


Tagovi

Japan Izumi Drive-in Jagode Plastenik


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]