Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena jagoda
  • 10.05.2023. 12:00

Stigle domaće jagode, koliko koštaju?

Kažu - nije ih lako odgajiti, proizvodnja je skupa, a jagode su osetljivo voće, pa je potrebno mnogo truda, rada i znanja da na tezge stignu u prvoj dekadi maja.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 880
  • 129
  • 2

Da se vredan rad i uloženi trud uvek isplate najbolje pokazuje i primer porodice Borišić iz sela Trbušani kod Čačka. Nekoliko generacija se na imanju već godinama unazad bavi proizvodnjom jagoda, a upravo ova voćka donosi prvu zaradu u godini. Sa prvim danima berbe velike količine crvenih poldova stiže na rafove marketa i pijačne tezge, piše RINA.

"Jagode je prva para iz naših plastenika, što se tiče voća. Mi ih gajimo u plastenicima i važno nam je prvenstveno što smo zaštićeni od grada, zaštićeni od hemije, od truleži. Kada je i pitanju kvalitet, on je odličan, jagode su krupne i ukusne”, rekao je Zoran Borišić za ovu agenciju.

Prve domaće stigle su i na zrenjaninske pijace, prvi put ove godine izneli su ovo slatko voće povrtari i voćari iz Mužlje, piše zrenjaniski.

Kažu - nije ih lako odgajiti, proizvodnja je skupa, a jagode su osetljivo voće, pa je potrebno mnogo truda, rada i znanja da na tezge stignu u prvoj dekadi maja. Kilogram prvih domaćih tamo košta 400 dinara, kao i u Beogradu.

Dok prema izveštaju STIPS-a, u Leskovcu i Šapcu su 350 dinara, a u Novom Sadu od 450 do 500 dinara za kilogram na pojedinim pijacama.


Tagovi

Cena jagoda Uzgoj jagode Zoran Borišić Pijace STIPS


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...