Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 02.11.2019. 10:30
  • Zagrebačka, Plešivica

Specijalizirani Landini REX4-100F brine za udobnost i zdravlje korisnika

Novi traktor Landini REX4-100F četvrta je generacija koje je proizvođač namijenio širokom spektru poljoprivrednika. Finalist Hrvatskog izbora traktora godine predstavio se u vinogradu Zvonka Tomca na Plešivici

Foto: Ivan Stupnišek
  • 1.403
  • 121
  • 0

Traktor Landini REX4-100F, jedan od finalista Hrvatskog izbora traktora godine, a koje prvi put organizira Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH), predstavio je u vinogradu Tomac na Plešivici Darko Kokot iz tvrtke Agro Kokot iz Jastrebarskog, distributera Landinija za Hrvatsku.       

Ovaj traktor četvrta je generacija koje je proizvođač namijenio poljoprivrednicima. Stoga REX 4 predstavlja moderan, specijalizirani traktor za proizvodnju.

Tri verzije REX 4 od voćarstva, vinogradarstva do ratarstva

Darko Kokot ističe da je Landini REX 4 traktor namijenjen širokom spektru farmera, jer se proizvodi u tri verzije: F verzija (za voćarstvo i vinogradarstvo), V verzija (za vinogradarstvo) i verzija GT koja je univerzalnije primjene te se može koristiti i u ratarskoj proizvodnji. Svi modeli traktora imaju nove Deutz motore, zapremnine 2.900 ccm i 4 cilindra.

Važna novost serije traktora REX4-100F je potpuno nova kabina traktora

Svi modeli imaju i maksimalan kapacitet podizanja 2.700 kilograma, s mogućnošću povećanja na 3.400 kg. Sadrže i duplu hidrauličnu pumpu 50+28 litara te mogućnost i trostruke te maksimalni kut zakretanja 55 stupnjeva.

Imali smo prilike vidjeti kako se ovaj plavi stroj ponaša u radnom okruženju, na strmim obroncima vinograda u obliku amfiteatra na vinorodnoj Plešivici, gdje je mirno prolazio između redova netom obranog nasada Zvonka Tomca.

"Važna novost serije traktora REX4-100F je potpuno nova kabina traktora, jer je ona pokretni ured svakog poljoprivrednika koji vozi traktor", kaže naš domaćin. Stoga je razvijena nova potpuno ostakljena kabina, koja pruža bolju preglednost te visoku udobnost. Posebno važnu kod primjene zaštitnih sredstava , jer zadovoljava 4. kategoriju sigurnosti. "Tim Landini pokazuje brigu i za udobnost korisnika traktora, ali i za njihovo zdravlje", napominje Kokot.     

Dobra prodaja na domaćem tržištu 

Vlasnik tvrtke Agro Kokot, Ivica Kokot, dodao je da prodaja Landini traktora REX 4 u Hrvatskoj ide prilično dobro. Vinarija Badel 1862 je, kaže, već kupila tri REX-a 4, a čuli smo da planiraju kupiti još ovih traktora. Jednako je postupila i vinarija Feravino iz Feričanaca, kao i vinski podrumi iz Međugorja u BiH. Landini Rex 4 je našao svoje kupce i među OPG-ovima u istočnoj Slavoniji, Daruvaru i drugim mjestima diljem Lijepe naše.

Landini REX 4 proizvodi se u tri verzije: F verzija (za voćarstvo i vinogradarstvo), V verzija (za vinogradarstvo) i verzija GT koja je univerzalnije primjene te se može koristiti i u ratarskoj proizvodnji. 

Međutim, to ne treba čuditi jer model REX4-100F ima brojne kvalitete, a i sužene kotače za vinograde.

Traktor je predstavljen u vinogradu Zvonka Tomca na Plešivici 

Ispod haube REX4-100F nalazi se pogonski agregat od 95 KS s četiri cilindra.  Dupla hidraulična pumpa i niz drugih tehničkih karakteristika svrstavaju ga u sam vrh u kategorije specijaliziranih, namjenskih traktora.

"Nije naodmet istaknuti i lako i brzo kopčanje svih priključaka, posebno francuskog atomizera, koji iako kupljen još prije pet godina, izgleda kao nov.", ističe Ivica Kokot.              

Od dodatne opreme u ovom modelu nalazi se digitalna kontrolna ploča, a njegova cijena kreće se oko 330.000 kuna plus PDV.


Fotoprilog


Tagovi

REX4-100F Landini Traktor godine


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.


Partner

Hrvatski izbor traktora godine

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@danh.hr web: http://www.danh.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]