Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mandarine
  • 11.10.2018. 10:30

Riješit će problem plasmana: neretvanske mandarine na štandovima diljem Hrvatske

Dubrovačko-neretvanska županija osnovala je Povjerenstvo za mandarine i pokrenula inicijativu za prodaju neretvanskih mandarina na javnim površinama hrvatskih gradova i općina.

Foto: Pixabay/gtjoflot
  • 1.632
  • 167
  • 0

Neretvanske mandarine uskoro bi mogle doći do svih hrvatskih gradova odnosno prodavati se na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske. Naime, kako su priopćili iz Dubrovačko-neretvanske županije, očekivani urod neretvanskih mandarina ove godine je oko 50 tisuća tona, a zbog izostanka kvota Europske komisije te produljenja ruskog embarga na uvoz hrane iz zapadnih zemalja, pojavile su se poteškoće u prodaji mandarina.

Koja su pravila otkupa mandarina, jabuka i ostalog voća i povrća roda 2018. godine?

Odlukom župana Nikole Dobroslavića, osnovano je i imenovano Povjerenstvo za mandarine kao savjetodavno tijelo Župana po pitanjima od općeg značaja za uzgoj i plasman mandarina u dolini Neretve. Jedna od aktivnosti Povjerenstva za mandarine u suradnji s Leader mrežom RH, je inicijativa da se proizvođačima iz doline Neretve osigura samostalan plasman mandarine na javnim površinama Jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske, predviđenim za prodaju sezonskog voća i povrća.

Proizvođači mandarina i ove će godine kamionima u izravnu prodaju diljem Hrvatske, no i dalje ih čeka problem - papirologija

Povjerenstvo u devetočlanom sastavu broji predstavnike Dubrovačko-neretvanske županije, Razvojne agencija DUNEA, Jedinice lokalne samouprave iz doline Neretve, Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, te predstavnike proizvođača i otkupljivača mandarina.

Eko mandarine s OPG-a Prović Vlaho: Nikad nije kasno za napraviti preokret u proizvodnji

Za realizaciju ove inicijative zadužen je Županijski Upravni odjel za gospodarstvo i more sa sjedištem u Opuzenu, na adresi Zrinsko-Frankopanska 1, prvi kat. Svi proizvođači zainteresirani za ovu inicijativu mogu se obratiti savjetniku u Upravnom odjelu za gospodarstvo i more, Čedi Vučkoviću, koji će ih uputiti u detalje vezane za plasman mandarina i povezivanje s tržištem na broj 020/351-482 ili mail cedo.vuckovic@dnz.hr


Tagovi

Mandarine Neretva Prodaja Dubrovačko-neretvanska županija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.