Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nove sorte krušaka
  • 22.06.2018. 10:30

Predstavljene četiri nove sorte krušaka!

UNIBO-CIV predstavio je nove sorte krušaka: Lucy Sweet® PA1UNIBO *, Early Giulia® PA1UNIBO *, Debby Green® PA1UNIBO * i Lucy Red® PA1UNIBO *.

Foto: Bigstockphoto/dadalia, Fresh Plaza
  • 1.109
  • 45
  • 0

Italija je europski lider u proizvodnji krušaka. Unatoč velikom broju dostupnih sorti, samo nekoliko od njih nalaze prostor na tržištu, pokrivajući širi vremenski period zrenja, koji započinje početkom kolovoza sa sortom Williamom i završava početkom rujna s Abate Fetel i Kaiser.

Sveučilište u Bologni (UNIBO), zajedno s tvrtkom Consorzio Italiano Vivaisti (CIV) iz San Giuseppea di Comacchio (Ferrara), s ponosom je najavilo novu inicijativu u pogledu novih UNIBO-CIV sorti krušaka: Lucy Sweet® PA1UNIBO *, Early Giulia® PA1UNIBO *, Debby Green® PA1UNIBO * i Lucy Red® PA1UNIBO *, piše Fresh Plaza.

Ovime se pruža mogućnost svakom europskom uzgajivaču da sudjeluje u završnom testiranju krušaka na svom posjedu. Glavni je cilj povećati raspon uvjeta za testiranje i pomaknuti fokus s malih raspršenih eksperimentalnih lokacija prema većim "komercijalnim" parcelama.

Traže se zainteresirani za testiranje novih sorti

UNIBO-CIV aktivno traže i zainteresirani su za angažiranje ključnih proizvođača ili dionika u industriji kruške, kako u Italiji, tako i u ostatku Europe. Kao dio promotivnih aktivnosti, sudjelovanje u projektu bit će pod posebnim uslovima, kao i pokušaj difundiranja i dijeljenja rezultata istraživačkih aktivnosti Sveučilišta s industrijom.

Važno je napomenuti da svaki zainteresirani sudionik može naručiti stabla za testiranje u UNIBO-CIV u srpnju 2018. kako bi omogućio ovlaštenim rasadnicima presađivanje zatraženih stabala.

Lucy Red® atraktivna i sočna kruška

Neke od karakteristika sorte Lucy Red® PA1UNIBO * su: atraktivan izgled, veliki i izduženi plodovi (preko 200 g), glatka kožica s intenzivnom crvenom bojom koja pokriva 90% ploda, sočno meso sa srednje finom teksturom, dobro uravnotežen okus, a karakterizira ju i dobra skladišna moć gdje na temperaturi od -1°C može biti uskladištena oko šest mjeseci bez tretiranja protiv smeđenja.

Za više informacija o tome kako testirati voćke i općenito o ovoj inicijativi, obratite im se na e-mail: kto@unibo.it


Povezana biljna vrsta

Kruška

Kruška

Sinonim: - | Engleski naziv: Pear | Latinski naziv: Pyrus communis L.

Kruške pripadaju porodici ruža (Rosaceae) i srodne su jabukama i dunjama. S obzirom da postoji oko tisuću sorti, razlikujemo ih po veličini, obliku, boji, okusu kao i dužini... Više [+]

Izvori

Fresh plaza


Tagovi

Italija Nove sorte kruške Kruška Uzgoj Testiranje Bologna


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]