Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulja Komarija
  • 28.02.2018. 18:00

Nikola i Vilim donijeli iz Milana zlatnu medalju za etiketu njihovog maslinovog ulja

Dvojica mladih maslinara iz Istre uz sva zlata za kvalitetu ulja s domaćih ocijenjivanja, donose i zlatnu medalju za dizajn etikete iz Milana

  • 1.601
  • 405
  • 0

Na 3. Festivalu maslinovog ulja u Zagrebu upoznali smo Ulja Komarija odnosno mlade istarske maslinare i uljare Nikolu i Vilima, agronome po struci.

Ulja Komarija postoje od 2011. godine, a nasadi su trenutno u 7. godini i prostiru se na 6 hektara površine. Proizvode različite 4 linije maslinovog ulja - 3 sortna Frantoio, Leccino i Istarska bjelica te Blend selekciju različitih sorti. Pakiraju i na tržište donose proizvod u ambalaži od 0,25 i 0,5 litara, a zanimljiva je informacija da su 2018. godine ušli i u Flos Olei, među najboljih 500 ulja svijeta. Sa svim ovim detaljima upoznao nas je Nikola Zidarić, koji uz masline i radi u jednoj agrariji kao njen voditelj. Njihova ulja po natjecanjima u hrvatskoj redovno osvajaju zlatne medalje, a sada ističu i jednu internacionalnu:

Zlato iz Milana za etiketu ulja

Dobili smo zlatnu medalju za etiketu u Milanu, kao najbolja etiketa manifestacije. Etiketu je dizajnirala tvrtka InterNova iz Pazina odnosno dizajner Matej Carić.

Koliku ulogu igra ambalaža u plasmanu i pozicioniranju na tržištu, pitamo ga? Jako puno. Ljudi prepoznaju tu novu etiketu koja je jedinstvena na tržištu i interesantna. Svi pitaju što je na njoj, a to je ustvari katastarski plan čestica koji pokazuje naše maslinike. Imamo 2 maslinika, svaki od 3 hektara otprilike. Kada je riječ u sortimentu njihovih maslinika, kod nas dominiraju istarske sorte Bjelica, Buža te Oblica, a imamo i talijanskih sorti Frantoio, Leccino i Pendolino.

Leccino je ekonomična sorta koja daje harmonična ulja

Na pitanje kada bi danas iznova sadio maslinik, bi li postupio jednako u projektiranju i izboru sorti kaže: Da, samo bi pojačali Leccino. Ekonomičan je i daje puno ploda i dobar randman. Njegovo ulje je harmonično i ljudi ga vole.

Njihova sortna ulja Leccino i Frantoio iz Zagreba nose zlata, a kažu kako su na ovom festivalu maslinovog ulja od samih početaka.

Ovo nam je druga godina kako izlažemo, a prve godine smo bili u svojstvu posjetitelja i natjecatelja sa našim uljem. Ovdje otvaramo nova tržišta, upoznajemo ljude i sklapamo poznanstva.

Kada govori o planovima i izazovima koje donosi budućnost, Nikola kaže: Želimo razvijati i prodaju i tehnologiju usporedno. Težimo uvijek ka boljem i kvalitetnijem ulju. Stanje je vrlo dobro i svi smo okrenuti modernom maslinarstvu, vrhunskim uljima i svjetskim natjecanjima i nagradama. Uspoređujemo se s najboljima.


Fotoprilog


Tagovi

Ulja Komarija Vilim Jakša Nikola Zidarić Maslinovo ulje Fastival maslina


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]